Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Kan bli ny morgenfugl

NRK er i full gang med å velge ut ansiktene som skal presentere fjernsynets nye morgen-TV. Gry Blekastad kan bli din nye frokostvertinne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NRK tar opp frokostkonkurransen med rivalen TV2.

Mandag 16. august klokka 06.30 kommer NRKs nye morgenfjernsyn på skjermen for første gang.

Kontakt

- Vi er godt i gang med utvelgelsen av nye folk. Vi har i de to siste ukene gjennomført auditioner. Og trenger noen dager til, sier programsjef Gunnar Høidahl i NRK til Dagbladet.

Høidahl jakter på to til fire programledere. Og etter det Dagbladet erfarer er Gry Blekastad (eks «Redaksjon 21») og Håkon Haugsbø blant de heteste navn i kabalen. Blekastad jobber nå både for Lørdagsrevyen og som reporter i Dagsrevyen, og det har vært kontakt mellom partene hva programlederjobben angår. Gry Blekastad vil imidlertid ikke kommentere saken før ansettelsesprosessen er avsluttet.

Nyhetsbasert

NRK har også så vidt begynt å lage programskjema for de tre timer lange hverdagssendingene

- Sendingene blir sterkt nyhetsbaserte og programlederne må både være oppdaterte, ha lang erfaring som nyhetsreportere og ha stor troverdighet. Vi vil ikke bli TV2, sier Høidahl, som tror «Morgen-TV» er begynnelsen på en egen 24-timers nyhetskanal på TV.

TIL FROKOST? Gry Blekastad er lansert som et hett navn i jakten på programledere til NRKs nye morgen-tv.