Kan bli saksøkt hvis han spiller en av verdens mest kjente låter på Øya

Stjerneskuddet Frank Ocean klar for Oslo-festivalen.

(Dagbladet): Like før jul ble den amerikanske R&B-gullstrupen Frank Oceans mixtape «Nostalgia, Ultra» kåret til fjorårets beste album her i Dagbladet, foran artister som PJ Harvey, Tom Waits, Kanye West og Jay-Z.

Nå er 24-åringen, som også er løselig tilknyttet det mye omtalte rapkollektivet OFWGKTA, klar for  Øyafestivalen i Oslo.

- Forsøkte i fjor Bookingansvarlig Claes Olsen forteller at dette er en artist de har jobba ei stund med å få tak i.

- Vi forsøkte i fjor, men da var situasjonen litt kaotisk. Det var uklart om Frank Ocean skulle være en fast del av Odd Future-kollektivet og det var vanskelig å få oversikt over hvilken agent som skulle representere ham. Nå er dette rydda opp i - og når vi endelig har fått ham bekrefta, ser vi at timinga er enda bedre siden den ordentlige solodebuten kommer ut i år, sier Olsen til Dagbladet.

R&B-sangeren opptrer torsdag 9. august, samme dag som blant andre Björk og The Afghan Whigs.

Ettertraktet Frank Ocean gjorde seg først kjent gjennom å skrive låter for artister som John Legend og Justin Bieber, men det var da han la ut sin egen musikk ut på internett til gratis nedlastning i fjor vår at han for alvor skaffet seg et navn.

Artister som Jay-Z, Kanye West og Beyonce stilte seg i kø for å samarbeide med stjerneskuddet, noe som resulterte i at han ble hyret inn som en av gjesteartistene og låtskriverne på de to førstnevntes «Watch the Throne»-prosjekt.

Og etter å ha hørt Oceans versjon av deres «Strawberry Swing», tar Coldplay ham med som oppvarmingsartist på deres kommende europaturné.

Henleys vrede Det er imidlertid ikke alle som har satt pris på at Frank Ocean har spilt inn helt egne versjoner av kjente låter - der melodien er den samme, men teksten er byttet om på.

Don Henley og The Eagles vurderer nå å saksøke stjerneskuddet for å ha rappa melodien til «Hotel California» og brukt den i sin egen låt, «American Wedding».

ØY-FAST: Frank Ocean innlemmes sammen med blant annet Stone Roses, Björk, Bon Iver, Afghan Whigs, Karpe Diem og Black Keys i årets Øya-program. Foto: Scanpix
ØY-FAST: Frank Ocean innlemmes sammen med blant annet Stone Roses, Björk, Bon Iver, Afghan Whigs, Karpe Diem og Black Keys i årets Øya-program. Foto: Scanpix Vis mer

Men ifølge Frank Oceans egen Tumblr-konto, kommer han ikke til å slutte å spille sangen live, på tross av at han da risikerer å måtte punge ut med en klekkelig sum til den søkkrike låtskriveren Don Henley.

- Han trua med å saksøke meg om jeg framfører den igjen. Det synes jeg er jævlig fett. Jeg regner med at det kommer til å koste meg noen hundre tusen om jeg spiller den på Coachella-festivalen. Hvis jeg ikke møter opp i retten, vil jeg få en dom og det kommer til å vises på kredittsjekken min. Jaja, skriver Ocean.

Her synger Ocean låta under en konsert med OFWGKTA i New York i mai i fjor.

SØKKRIK: Don Henley fra The Eagles, som står bak låter som Hotel California, Desperado og The Boys of Summer, er en av verdens rikeste musikere. Foto: Scanpix
SØKKRIK: Don Henley fra The Eagles, som står bak låter som Hotel California, Desperado og The Boys of Summer, er en av verdens rikeste musikere. Foto: Scanpix Vis mer