- Kan bli slutten for kino

Filmprodusenter kan bli tvunget til å slutte å produsere kinofilmer. Det bekymrer «Wonder Woman»-regissør.

SUPERHELT: Dette er den utrolige historien om hva som fikk doktor William Moulton Marston til å skape den ikoniske Wonder Woman-karakteren på 1940-tallet. Video: Annapurna Pictures. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Premieren på Patty Jenkins nye storfilm «Wonder Woman 1984» har blitt utsatt hele tre ganger.

Hun er blant et dusinvis Hollywood topp-regissører som ber den amerikanske regjeringen om en økonomisk livline til kinoer, skriver BBC.

- Hvis vi ikke får støtte kan det bli slutten for kinoene for alltid, sier Jenkins i et intervju med Reuters, gjengitt av BBC.

Kinoer over hele verden sliter økonomisk med tøffe Covid-19-restriksjoner som begrenser kundene, sammen med mangel på store filmer for å tiltrekke dem.

Den amerikanske ordinasjoner National Association of Theatre Owners har meldt at 69 prosent av små og mellomstore kinoselskaper kunne bli tvunget til å søke konkurs eller stenge permanent, ifølge BBC.

Verdens nest største kinoselskap, Cineworld, bekreftet mandag at deres kinoer i USA og Storbritannia blir midlertidig stengt som følge av coronapandemien, meldte The Guardian.

Tirsdag stengte 127 Cineworld-kinoer i Storbritannia, og 536 kinoer i USA. 40 000 ansatte i USA og 5000 i Storbritannia vil bli påvirket av nedstengingen.

- Mange deler bekymringen

Martin Sundland er filmprodusent i produksjonsselskapet Fantefilm. Selskapet har blant annet laget norske storfilmer som «Bølgen» og «Skjelvet». Han tror mange deler bekymringen til Jenkins.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer