Kan bli tidenes skumleste barnefilm

Se norsk huttetu-trailer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Den amerikanske filmen «I huttetuenes land» har endelig fått en norsk trailer, og en releasedato her til lands (15. januar).

Filmen er basert på den geniforklarte bildeboka til amerikaneren Maurice Sendak, om Max (Mats) som har oppført seg som et lite beist, og derfor blir sendt til sengs uten kveldsmat.

Her fantaserer han seg bort til huttetuenes land, der han blir konge.

Boka ble utgitt i 1970 i Norge, da i en utgave oversatt av Anne Cath. Vestly.

Filmen er regissert av Spike Jonze, og manus skrevet av Jonze i samarbeid med forfatter Dave Eggers. Han har tidvis måttet kjempe en hard kamp for å bevare filmen i bokas smågufne ånd.

20. februar i fjor skrev nemlig Slashfilm at filmen gjorde det elendig blant et testpublikum.

«Noen av ungene blant publikum begynte å gråte og ba foreldrene om å forlate kinosalen. Det burde gi deg et inntrykk av hvordan dette var».

«Huttetuene er ikke søte. Max virker rar og usympatisk. Han slår moren sin», var noen av tilbakemeldingene filmselskapet fikk.

Men boka framstiller heller ikke Max som sympatisk eller huttetuene som søte. Den inneholder kun ti setninger med tekst, og er blitt beskrevet som en perfekt psykoanalystisk analyse av et barns raserianfall.

Plakaten til filmen er også nylig utgitt, og ser slik ut:

Kan bli tidenes skumleste barnefilm

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer