- Kan bli vanlig å betale for musikk som for strøm

Maner SV til fildelingskamp.

VIL FINNE EN NY VEI I FILDELINGSDEBATTEN: Stortingskandidat Snorre Valen fra Sør-Trøndelag SV søker nye løsninger for å få bukt med piratkopiering. Her i samtale med partikollega Øystein Djupedal.
Foto: Heiko Junge / SCANPIX
VIL FINNE EN NY VEI I FILDELINGSDEBATTEN: Stortingskandidat Snorre Valen fra Sør-Trøndelag SV søker nye løsninger for å få bukt med piratkopiering. Her i samtale med partikollega Øystein Djupedal. Foto: Heiko Junge / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I morgen legger Snorre Valen, SVs stortingskandidat fra Sør-Trøndelag, fram en uttalelse om ulovlig fildeling på partiets landsmøte. Han og partikollega Johan L. Tønnesson går inn for å stimulere det politiske miljøet til å hjelpe musikkbransjen med å finne nye inntektsmodeller.

- Det er viktig å få på plass et sett med kompensering for alt som sendes, også på nett. Dermed kan det for eksempel bli like vanlig å betale for musikk på samme måte som du betaler for strøm eller telefonbruk, sier Valen.

- Lær av SpotifyHan mener et telleverk må til for å måle artisters popularitet, uavhengig av platesalg. Slik kan fordelingen av penger bli lettere dersom man i framtida honorerer musikere og opphavsmenn via mikrobetalinger eller andre løsninger.

- De lovlige og legitime kanalene for musikk må være de beste og mest tilgjengelige. Spotify er et godt eksempel. Nå er det lettere for meg å sette på en låt enn å hente CD-en i hylla — og enda lettere enn å laste ned en torrent-fil, sier Valen, som selv er musiker.

Et slikt telleverk må ifølge Valen fange opp all musikk som formidles via nettet, enten det er via streaming, digitalt kjøp eller nedlasting via torrenter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer