- UVESENTLIG: «Uansett hvor mye jeg har vært trua og av hvem, så har det ingenting med denne saken her å gjøre. Det utelukker ikke at Eirik har vært korrupt», sa Cappelen i retten torsdag. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
- UVESENTLIG: «Uansett hvor mye jeg har vært trua og av hvem, så har det ingenting med denne saken her å gjøre. Det utelukker ikke at Eirik har vært korrupt», sa Cappelen i retten torsdag. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

Kan Cappelen ha blitt truet til å angi Jensen?

Konspirasjonsteorien.

Kommentar

Gjermund Cappelen har selv blankt avvist teorien som Eirik Jensens forsvarere har presentert.

I Tingretten antydet John Christian Elden at familien til Cappelen var truet og at utveien til hasjsmugleren var å anklage politimannen slik at han blir dømt for korrupsjon. I Lagmannsretten har forsvarerne de siste dagene stilt en rekke spørsmål i samme retning, om farlige kriminelle som Cappelen sto i gjeld til i tida fram til han ble pågrepet.

Jensens forsvarere mener dette er et motiv som kan forklare hvorfor Cappelen snakker politimannen inn i korrupsjon.

DIREKTE: Jensen-saken fortsetter med kommentator Martine Aurdal og reporter Trym Mogen direkte fra Oslo tinghus. Video: Nicolai Delebekk / Dagbladet Vis mer

«Konspirasjonsteori», har storsmugleren sagt. Han kommenterer stadig spørsmålene fra Jensens forsvarere Elden, Sidsel Katralen og Thomas Randby istedenfor å svare på dem. Cappelen vet godt hvor forsvarerne vil, og gjentar at han mener dette ikke har noe med korrupsjonsanklagene mot Jensen å gjøre.

«Uansett hvor mye jeg har vært trua og av hvem, så har det ingenting med denne saken her å gjøre. Det utelukker ikke at Eirik har vært korrupt», sa han i retten torsdag.

Cappelen liker dårlig å snakke om andre kriminelle og nekter for eksempel å fortelle om konflikten bak det mye omtalte «McDonalds-møtet». Torsdag bekreftet han igjen at han der møtte sin samarbeidspartner Pål Gruben, en beryktet svensk gjengleder kalt «Gudfaren», torpedoen Jan Erik «Jannik» Iversen, en annen kjent torpedo og en ikke identifisert mann Cappelen kaller «Dunjakka» og også omtaler som «svær».

JENSEN-SAKEN: Jensen-saken fortsetter med kommentator Martine Aurdal og reporter Trym Mogen direkte fra Oslo tinghus. Video: Nicolai Delebekk / Dagbladet Vis mer

I retten får vi presentert persongalleriet rundt de to tiltalte, som omfatter mange av de tyngste kriminelle miljøene i landet. Det involverer hvitvasking, kjente gjengkriminelle og grov narkotikavirksomhet.

20 millioner kroner anslår Cappelen at han skyldte i narkogjeld da han ble tatt. I retten torsdag fortalte han også om penger han skyldte en albaner og en pakistaner etter det mislykkede forsøket med snusimport. Førstnevnte fikk betalt med en gang, sistnevnte måtte vente og truet Cappelen direkte på en måte som gjorde ham redd.

Da storsmugleren ble arrestert, var ennå ikke hele gjelda gjort opp.

Cappelen har selvfølgelig rett i at det at han var truet ikke utelukker at Jensen kan ha vært korrupt. Jensens forsvarere har også rett i at Cappelen underkommuniserer problemene han har hatt med andre kriminelle. De er en gjeng man kan bli mørkeredd av.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen! Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukas viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag.