Kan denne «badevekta» gjøre deg slank?

Nintendo satser på Wii-trim. Se videoer!

LOS ANGELES (Dagbladet.no):

DA NINTENDO satte i gang sin pressekonferanse på spillmessen E3 i Los Angeles, benyttet de sjansen til å skryte litt av seg selv.

Med spillkonsollen Wii og den bærbare Nintendo DS har det japanske selskapet klart å tiltrekke seg et helt nytt publikum, noe de grundig gjorde rede for med tall og omfattende videofaksimiler fra all pressedekningen de har fått det siste halvåret.

For Nintendo var det viktig å understreke at de ikke bare appellerer til et lite kjernepublikum av spillere, men at de har nådd ut til massene med titler som «Brain Training» og «Wii Sports». Selskapet har lykkes bedre enn noen andre med å selge flere spill til både kvinner og eldre - og der er det mye penger å hente. 

MED DAGENS STORE annonsering er det klart at Nintendo nå kommer til å håve inn stadig mer penger. Med «Wii Fit» går spillselskapet nemlig rett under huden på en lang rekke mennesker – der det kanskje har lagt seg litt for mye fett.

Spillet, om man kan kalle det det, baserer seg på et stykke tilbehør som mest av alt ligner på en badevekt. «Vekten» er imidlertid mer enn som så. Nintendo kaller den selv for et «balansebrett», som kobler seg trådløst opp mot Wii-konsollen. 

NÅR SPILLEREN står oppå dette brettet, kan Wiien helt nøyaktig måle vektfordelingen mellom de to føttene, og av det avlede hvordan du beveger deg. Ved hjelp av rundt 40 øvelser innen fire kategorier oppfordres du til å ha det gøy mens du tøyer, trener og styrker musklene.

Det er «Mario»- og «Zelda»-skaper Shigeru Miyamoto som står bak dette nye produktet, som garantert vil slå an blant den allerede brede massen av Nintendo-spillere. Med «Wii Fit» kan du måle framgangen – eller tilbakegangen, for den saks skyld – på din kroppsform, samtidig som du har muligheten til å gjøre noe med det på et artigere vis. 

Kan denne «badevekta» gjøre deg slank?

DE ALLER FLESTE er opptatt av hvordan de framstår, og dette er noe Nintendo er svært klar over – og noe de akter å tjene penger på. Allerede har selskapet gått utenfor spillenes grenser med sitt «forbedrings-framstøt» - du kan nå trene opp hjernen din og bli bedre til å lage mat, og snart kan du også trene opp øynene dine, samt ansiktsmuskulaturen med egne programmer til Nintendo DS.

«Wii Fit» vil lagre informasjonen den samler inn, slik at både du, familie og venner kan følge utviklingen. Om du går ned i vekt kan du se hvordan BMI-verdien din synker, og om magen blir mindre kan du med grafer se hvordan balansepunktet ditt blir mindre bakoverlent.

DET ER IKKE utenkelig at både helse- og skolemyndigheter i vestlige land, der overvekt blant barn er et stadig økende problem, vil ta imot Nintendos treningsinitiativ med åpne armer. Om Nintendo lykkes med «Wii Fit», noe de mest sannsynlig vil gjøre, er en slik anerkjennelse fra krefter utenfor spillbransjen gull verdt.

Ironisk nok var det dette treningsspillet som var den største nyheten på Nintendos pressekonferanse, noe som understreker det faktumet at spillselskapet beveger seg i en annen retning enn sine konkurrenter Microsoft og Sony.

FAKTA: Mange europiske lanseringsdatoer klare!

BLOGG: Se direktedekningen av Nintendo-konferansen
VIDEOER: Mange nye videoer på DagbladetTV!

MEN FOR SPILLERE som allerede føler seg veltrente nok – eller som simpelthen gir blaffen i kroppen sin – var det også noen andre nyheter som dukket opp. «Mario Kart» ble vist fram for første gang til Wii, og vi fikk også se en rekke nye spillklipp, blant annet av «Super Mario Galaxy» og «Metroid Prime 3: Corruption».

I tillegg annonserte Nintendo sitt nye tilbehør, den såkalte «zapperen», som lar deg koble sammen Wii-kontrolleren og nunchuck-tillegget i geværform – effektivt i førstepersons skytespill. Et ratt-tilbehør vil også følge med «Mario Kart DS».