Kan denne redde papiravisene?

Amazons lesebrett i storformat.

BEDRE FOR AVISER: Amazons nye lesebrett, Kindle DX, har vesentlig større skjerm enn forgjengerne. Det betyr blant annet en bedre leseopplevelse med aviser i Kindle-utgave. Foto: SCANPIX
BEDRE FOR AVISER: Amazons nye lesebrett, Kindle DX, har vesentlig større skjerm enn forgjengerne. Det betyr blant annet en bedre leseopplevelse med aviser i Kindle-utgave. Foto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): Som varslet på ryktebørsen  lanserte nettbokhandelen Amazon i går kveld en ny, tredje utgave av det elektroniske lesebrettet Kindle.

Kindle DX er betydelig større enn forgjengerne, med 9,7 tommers skjerm mot Kindle 2s seks tommer. Det betyr at den er stor nok til å lese A4-dokumenter i PDF-format uten scrolling og zooming.

Det gjør den også betydelig mer velegnet til lesing av aviser, noe mange i den amerikanske avisindustrien håper skal gjøre den til en viktig framtidig plattform for betalt avislesing.

Satser på aviserForeløpig er tre aviser med i et prøveprosjekt for Kindle DX. Det er The New York Times, The Boston Globe (eid, og nesten lagt ned,  av the New York Times Company), samt The Washington Post.

En rekke andre aviser, som Wahington Post og Wall Street Journal, er allerede tilgjengelige på Kindle 2, og vil trolig også dukke opp på storebroren. Det samme gjelder magasiner som The New Yorker og Time.

Betalende abonnenter får hver utgivelse av magasiner og aviser i levert automatisk til sin Kindle. Det er vel å merke snakk om papirutgavene på skjerm, ikke om nettaviser og -magasiner med lenker og annen interaktivitet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer