TV-anmeldelse: «Altered Carbon»

Kan denne serien bli Netflix' svar på «Westworld»?

«Altered Carbon» inneholder så mye blod, ultravold og umotivert nakenhet at «Game of Thrones» fremstår som «Huset på prærien».

TRAILER: «Altered Carbon» Etter 250 år på is vekkes han til live i en ny kropp og har én sjanse til å få sin frihet: Løse en ubegripelig drapssak. Video: Netflix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Flere hundre år inn i fremtiden er menneskeheten nærme å oppnå sin største drøm: udødelighet. Våre minner og bevissthet er lagret i en slags minnepinne (noe utsatt) plassert litt sør for lillehjernen et sted. Skulle du være så uheldig å omkomme blir du bare lastet opp i en ny kropp (gitt at minnepinnen ikke er blitt ødelagt, da). Og sånn går no dagan.

Forhenværende supersoldat og terrorist/frigjøringshelt (stryk det som ikke passer) Takeshi Kovacs våkner opp i ny ham etter at det forrige kjøtthylsteret ble skutt i fillebiter og minnepinnen dømt til evig fengsel. Nå ser han ut som den brutalt overtrente svensk-amerikaneren Joel Kinnaman («Snabba Cash»). Det første han gjør når han våkner er å banke opp nærmeste person og tenne seg en sigg, så vi skjønner at han er en temmelig tøff type.

For Kovacs er det bare et øyeblikk siden han ble henrettet, men nå skal han settes ut på gaten igjen. Rehabilitering er tydeligvis ikke et hovedanliggende for fremtidens straffesystem. Han er blitt kjøpt av den superrike rikingen Bancroft (James Purefoy), for å etterforske hvem som drepte Bancrofts forrige kropp, og prøvde å slette minnepinnen for godt. Science-fiction-problemstillinger er ikke som andre problemstillinger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer