FOLKEHAV: Mange møtte opp på Slottsfjell i går, blant annet for å se Admiral P i aksjon. Foto: Christian Roth Christiansen
FOLKEHAV: Mange møtte opp på Slottsfjell i går, blant annet for å se Admiral P i aksjon. Foto: Christian Roth ChristiansenVis mer

- Kan dere skru ned lyden litt?

Tønsbergs ordfører om Slottsfjellfestivalen.

SLOTTSFJELL (Dagbladet): I går startet Slottsfjellfestivalen i Tønsberg for fullt, med artister som Bastille, Tove Lo og Team Me.

- Vanskelig å snakke sammen Men til tross for meldinger om god stemning i stekende festivalvær, var ikke alle like fornøyde med lyden under festivalen.

Skal vi tro en Facebook-oppdatering fra byens ordfører torsdag kveld, var lyden i det høyete laget.

«Stor stemning på Slottsfjellsfestivalen, og vi har god utsikt. Men jeg skal hilse fra ordføreren som lurer på om det er mulig å skru ned lyden litt. Det er veldig vanskelig å snakke sammen», skriver ordfører i Tønsberg Petter Berg (H) på Facebook.

- Det var en spøkefull bemerkning, og jeg må innrømme at når man er på festival er man der for å høre på musikk. Jeg har fått kommentarer om at du ikke skal prate under konsert og heller kose deg, og det er jeg helt enig i, sier ordføreren til Dagbladet.

- Jeg er veldig stolt av festivalen, og den enorme innsatsen fra de frivillige. Og i det flotte været og Slottsfjells fantastiske kulisser, koste jeg meg virkelig, sier Berg.

Ingen klager Pressesjef i Slottsfjell, Siri Narverud Moen, sier at hun ikke har mottatt noen klager på støynivået år - til tross for endringer.

- Nytt av året er at vi har fått lov til å holde på en time lenger, altså til midnatt, slik vi kun fikk gjøre på lørdag i fjor, sier Moen.

Moen registrerte også at festivalen slo en liten rekord under årets første dag.

- To og en halv time etter åpninga var det kanskje syv tusen mennesker inne, og det er bra halv tre på en torsdag. Det har ikke vært så mange inne så tidlig før, og da er det særlig gøy at de kommer og danser til Admiral P, sier hun. 

ORDFØREREN: Petter Berg - her fotografert i en annen sammenheng.Foto: Peder Gjersøe / NTB scanpix
ORDFØREREN: Petter Berg - her fotografert i en annen sammenheng.Foto: Peder Gjersøe / NTB scanpix Vis mer