DEBATT

Kan det finnes andre løsninger?

Jeg er gründer. Det så så lyserosa ut, men nå er det mørkt mellom fjella, skriver Tone Rønning Vike.

Kan det finnes andre løsninger å stanse spredningen av coronaviruset på enn å sende snart 500 000 nordmenn ut i arbeidsledighet? spør hotelleier Tone Rønning Vike. Foto: Henriette Tokvam
Kan det finnes andre løsninger å stanse spredningen av coronaviruset på enn å sende snart 500 000 nordmenn ut i arbeidsledighet? spør hotelleier Tone Rønning Vike. Foto: Henriette Tokvam Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Jeg er gründer. Det så så lyserosa ut, men nå er det mørkt mellom fjella. Kan det finnes andre løsninger å stanse spredningen av coronaviruset på enn å sende snart 500 000 nordmenn ut i arbeidsledighet?

Legge livsverk og hjørnesteinsbedrifter i grus? Må man stenge ned alt?

Selv i bygder der det ennå etter sigende ikke er ett eneste smittetilfelle? I dag leste jeg at vi KANSKJE kan ha hatt viruset, men «symptomene er så små at du egentlig ikke vet det».

Jeg vet selvsagt at noen blir veldig syke, det har vært mange nok saker, jeg vet at viruset tar liv, og jeg vet at de eldre og de blant oss med underliggende sykdommer har høyere risiko for å dø. Det er derfor vi er villige til å bli med på «dugnaden», selv om den er noe skeivfordelt. Var det noen som forrige helg leste samfunnsmedisinerne Tonje Braaten og Eiliv Lund ved UiT i DN med følgende overskrift: «Coronaepidemien synes ikke å true den norske befolkningens helse»?

Nedstengningen av Norge og de mest inngripende tiltak i fredstid kom blant annet fordi myndighetene ville unngå å komme i samme situasjon som Italia. For en helsearbeider i akuttmottak som mottar tusenvis av syke slik vi har sett på nyhetene, fortoner dette seg forståelig nok som en katastrofe og «krig» .

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer