Kan det ikke sies?

Vi vil være med der det skjer.

Loveleen Riehel Brenna har i flere år vært en viktig stemme som har fortalt det norske samfunnet om det å være annerledes her til lands. Her prøver hun å få Thorvald Stoltenberg til å åpne øynene for de nye realitetene. Foto: Knut Falch / SCANPIX
Loveleen Riehel Brenna har i flere år vært en viktig stemme som har fortalt det norske samfunnet om det å være annerledes her til lands. Her prøver hun å få Thorvald Stoltenberg til å åpne øynene for de nye realitetene. Foto: Knut Falch / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ANMELDELSE: Det er gøy å lese om migrasjoner — altså om mennesker som forflytter seg geografisk og kulturelt. Om det er vikinger som kom til Sicilia i middelalderen, østeuropeiske jøder til Norge på 1920-tallet, italienere til Lamerica eller britiske straffedømte til Australia. Når et «jeg» plutselig befinner seg i fremmede omgivelser, våkner refleksjonene.

Man ser seg selv i et annet lys, man ser sin familie og historie med nye øyne, man elsker og hater de samme tingene om hverandre, fra dag til dag.

Jeg ville ikke trodd om noen fortalte meg at jeg kom til å få visjoner av geitost og fiskeboller etter noen år i Italia.

Kontraster Loveleen Brenna er en norsk samfunnsaktør med indisk bakgrunn. Faren er sikh, moren hindu, og Loveleen kom til Norge i 1972, fem år gammel.

Hun vokser opp i utkanten av Kristiansand og lever der kontrasten mellom streng, hjemlig oppdragelse og den norske tidsåndens frisinn. Hun blir etterhvert spleiset med en mann fra India, men ekteskapet fungerer dårlig. Nå er hun gift med en nordmann, og ekteskapet framstår som dynamisk og inspirerende. Fint!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer