Kan dette bli den beste superhelt-filmen?

Vi har sett utdrag fra «Watchmen».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): «Watchmen» er godt etablert som en av de aller beste tegneseriene noensinne skrevet - noen vil til og med påstå at den er den beste.

Serien ble skrevet av Alan Moore og tegnet av Dave Gibbons i hefteform i årene 1986-1987, og beskrev en samtid preget av atomfrykt, superhelter i forfall og generell fremtidspessimisme.

DET HAR IKKE bare vært en dans på roser å lage «Watchmen»-filmen. Prosjektet ble påbegynt for snart ti år siden, og både produsent Joel Silver og regissør Terry Gilliam måtte gi opp - sistnevnte mente til og med at tegneserien var ufilmbar. Flere manusforslag ble forkastet, og filmselskapene Fox og Warner Bros. sendte advokater i strupen på hverandre.

Regissør Zack Snyder, kjent for sin «300», tok imidlertid sjansen. Og nå som filmselskapene har kommet fram til en minnelig løsning om filmrettighetene, nærmer premieredatoen den 6. mars seg i raskt tempo.

Men så kommer det store spørsmålet: Hvordan vil filmen bli? Med en så dedikert og detaljbesatt fanskare som «Watchmen» har, er det ingen enkel jobb Snyder har begitt seg ut på. Da Dagbladet.no fikk se utvalgte scener fra filmen - litt over en halvtime - nylig, var det ikke mange nerver å spore hos Snyder da han fra filmlerretet introduserte hver scene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer