Kan dette bli tidenes mest smakløse film?

«Skandale-regissør» Uwe Boll lager Auschwitz-film.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| Den tyske filmregissøren Uwe Boll er kjent for å lage filmer som sjelden faller i smak hos kritikerne.

En rekke av hans filmer er basert på etablerte dataspillserier, og mange mener at Bolls filmer har mye av skylden for «spillfilmene»s dårlige rykte.

Nå har imidlertid Uwe Boll valgt en annen retning i sitt neste filmprosjekt. I filmen «Auschwitz» er det, som navnet antyder, hendelsene i den tyske konsentrasjonsleiren som skal skildres.

Og det skal skje på et detaljnivå vi ikke tidligere har sett gjort på film, om man skal dømme fra den vesle filmsnutten som nylig ble sluppet fra filmen.

Her ser vi Uwe Boll selv spille en tysk offiser, stående utenfor et gasskammer i aktiv bruk. Deretter får vi et innblikk i hva som skjer under og etter gassingen, helt ned til minste detalj. Det er sterke scener, og bilder som garantert vil vekke raseri og debatt i tiden framover.

<strong>STERKE SCENER:</strong> Dette bildet er angivelig tatt fra Uwe Bolls «Auschwitz»-film.
STERKE SCENER: Dette bildet er angivelig tatt fra Uwe Bolls «Auschwitz»-film. Vis mer

I youtube-videoen er det vedlagt en beskjed fra Uwe Boll selv.

- Jeg lagde denne filmen samtidig som «Bloodrayne 3», og den vil dukke opp på IMDB snart. Det en rekke kritikere overser i sine hatefulle artikler om meg, er at jeg lagde denne filmen fordi det ikke er noen andre filmer som viser hva holocaust egentlig var for noe: en drapsfabrikk, skriver Boll, og fortsetter:

- Alle filmene viser oss de spesielle menneskene ... heltene ... men ingen fokuserer på det alt handlet om. Det er det jeg gjør i denne filmen, og jeg tror at i disse tider hvor halve kloden tror at det ikke fantes noe holocaust - så tror jeg at det ikke er så ille å vise at Auschwitz faktisk skjedde.

Det er ellers nesten ikke noe informasjon tilgjengelig om filmen. Det spekuleres i om det kan være en spøk, men nettstedet Ninja Dixon hevder å ha et sitat fra Boll - samt et forstyrrende bilde fra filmen.

- Dette er et bilde fra min nye film «Auschwitz», som jeg filmet samtidig med «Bloodrayne - The Third Reich». Den er i samme tradisjon som mine andre filmer «Stoic», «Rampage», «Tunnelrats», «Heart of America» ... den viser Auschwitz slik det egentlig var: Et slaktehus for mennesker, en dødsfabrikk.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer