Kan disse bildene omdefinere dokumentarbegrepet?

En ny, norsk fotojournal er født.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

IDEER: - Vi startet med dette fordi vi føler at det i Norge de siste årene har vokst fram en større forståelse av visuell historiefortelling, sier en av redaktørene, og lederen for Norwegian Journal of Photography (NJP), Rune Eraker, som er en av tre redaktører bak prosjektet. Han samarbeider med Espen Rasmussen fra VG og Laara Matsen fra D2. Alle tre er utdannet fotografer. Eraker har lenge arbeidet som uavhengig dokumentarfotograf og ble sist i 2009 kåret som årets frilanser.

- Vi ønsker at norske fotografer skal bli flinkere til å arbeide mer uavhengig av redaksjoner og kommersielle interesser, og med prosjekter som varer over tid.

Fredag inviterte Fritt Ord, som har initiert prosjektet, til lanseringen av # 1, som inneholder 10 ulike fotografers bildefortellinger. Formålene med utgivelsen er ifølge redaktørene flere. Rune Eraker mener det norske fotografiske landskapet har utviklet seg enormt de siste ti åra.

- Vi ser en framvekst av talenter og initiativer, og det er et mangfold i det fotografiske landskapet - som for eksempel magasinet Plot og Galleri MELK - som gir fotografer muligheter til å jobbe i dybden. Vi håper denne publikasjonen også bidrar til dette.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer