KOMPISER: Cartman, Kenny, Kyle og Stan trenger kanskje hjel av Chef og ammunisjonsbeltet hans for å ta igjen «The Simpsons», som allerede har over 5000 stemmer i Dagbladets sommerkåring over de beste seriene som er vist på norske tv-skjermer. Foto: Paramount Pictures/Reuters/Scanpix
KOMPISER: Cartman, Kenny, Kyle og Stan trenger kanskje hjel av Chef og ammunisjonsbeltet hans for å ta igjen «The Simpsons», som allerede har over 5000 stemmer i Dagbladets sommerkåring over de beste seriene som er vist på norske tv-skjermer. Foto: Paramount Pictures/Reuters/ScanpixVis mer

Kan disse gutta ta rotta på Homer Simpson?

Se hvilke tv-serier leserne har stemt inn i Dagbladets store sommerkåring.

||| (Dagbladet): Det er alltid litt kjedelig når man innser at man ikke har gjort jobben sin godt nok.

Som når man for eksempel ikke har tatt med «South Park» i en kåring av de beste tv-seriene som er vist i Norge gjennom tidene. Eller «Friends». Eller «The Wire».

Heldigvis har vi her i Dagbladet oppvakte lesere. Etter vår første sak om sommerens tv-kåring reagerte mange på at de ikke fant sine favorittserier blant de nominerte kandidatene.

I en oppfølgeingssak ba vi derfor leserne om å skrive inn sine yndlingsserier i kommentarfeltet, slik at vi kunne legge dem til i den offisielle avstemningen.

Etter å ha gjennomgått svært mange engasjerte innlegg og e-poster, skiller et knippe serier seg ut om de flest lesere vil ha med i avstemningen.

Men kan Cartman, Rachel og McNulty ta igjen Homer? «The Simpsons» har nemlig allerede over 5000 stemmer.

Dette er seriene Dagblad-leserne aller helt vil ha med i kåringen:

«South Park»: Serien som ikke er redd for noe. De fire kompisene Kyle, Stan, Kenny og Cartman harselerer med tabubelagte temaer andre serier ikke tør ta i med ildtang.

«The Wire»: En broket spesialavdeling i Baltimore kjemper en håpløs kamp mot så vel doplangere som byråkrati. Av mange kritikere og tv-seere utropt til verdens beste serie.

«Friends»: Seks venner i New York takler medgang, motgang, forelskelser, brudd, leilighetsbytter og en tykk, naken nabo. En av historiens største sit-coms.

«Sex and the City»: De to filmene om de fire venninnene var kanskje all verden, men serien utforsket sex og kjærlighet på en vittig og usentimental måte få, om noen, serier gjorde før den.

«The West Wing»: Serien om den amerikanske presidenten og staben hans hadde nærmest monopol på Enmmy-prisene i flere år.

«Frustrerte fruer»: Et knippe forstadsfruer viser seg å ha langt mer større hemmeligheter og mysterier bak dørene sine enn det man først får inntrykk av.

«Lost»: Avsluttningen er kanskje den mest skuffende i moderne tv-historie, men få serier er blitt like store fenomener det siste tiåret.

«Six Feet Under»: Døden, og for den saks skyld også livet, har sjelden vært så fascinerende på tv som hos den dysfunksjonelle familien Fisher.

«X-Files»: Kunne med hell gitt seg noen sesonger før den gjorde, men de første møtene med Mulder og Scully var blant de mest spennende noensinne.

«House»: Hvem hadde vel trodd at mulittalentet og moromannen Hugh Laurie også skulle gjøre seg som genial grinebitter på et amerikansk sykehus?

«Dexter»: Michael C. Hall som en av de mest fascinerende karakterene på tv i dag. Er seriemorderen som bare dreper slemminger en gigantisk psykopat, eller er han egentlig sympatisk?

«Cheers»: Klassiker som holder seg godt. Hvem har vel ikke lyst til å sitte ved baren til Sam og ta en halvliter med Norm og Cliff.

«Monthy Python?s Flying Circus»: Absurditet satt i system. Godt mulig det beste som er kommet fra de brittiske øyer noensinne.

«Entourage»: Sex and the City for gutta. Og vel egentlig for jentene også. Kompisgjeng som herjer i Hollywood. Er Johnny Drama den beste bifiguren på tv i dag?