Donald Trump

Kan du gjette tegnspråket for «Trump»?

Tegnet er kåret til årets tegn av den sveitsiske døveforeningen. 

HENTESVEIS: Donald Trumps omtalte hentesveis har inspirert Sveits nye tegn i landets brukte tegnspråk. Foto: AP
HENTESVEIS: Donald Trumps omtalte hentesveis har inspirert Sveits nye tegn i landets brukte tegnspråk. Foto: APVis mer

NTB/Dagbladet: Hvis du plasserer høyre hånd på toppen av hodet så sier du «Trump» på sveitsisk tegnspråk. Det er årets tegn i Sveits.

Tegnet «Trump» er kåret til årets tegn av den sveitsiske døveforeningen. Valget, som er inspirert av Trumps mye omtalte sveis, har fått stor medieoppmerksomhet.

– Vi forventet egentlig ikke det, sier Roland Wagner i døveforeningen, og legger til at hørende vanligvis ikke er så opptatt av nye tegn.

– Den avgjørende faktoren for valget av «Trump» var at tegnet er enkelt fordi det signaliserer hans praktfulle hårsveis og at det er godt etablert i Sveits, heter det i en uttalelse fra foreningen.

Mye omtalt sveis

Det er ikke bare Donald Trumps kontroversielle utsagn som har fått oppmerksomhet. USAs nyvalgte president har muligens også verdens mest omtalte sveis.

Da mangemillionæren offentliggjorde at han stilte som presidentkandidat i New Hampshire snakket han ikke bare om å bygge en høy mur mot USAs grense i sør. Han snakket også om sitt eget hår og beordret en kvinne blant publikum til å kjenne etter at håret var ekte. Kvinnen bekreftet at det var tynt, men ekte.

Bryr seg ikke om vitsingen

Før Trump ble valgt til president var han mest kjent som eiendomskonge, programleder for reality-programmet «Celebrity Apprentice», missegeneral og for den pussige sveisen.

Trump selv har ikke latt seg bry med vitsingen om sveisen og har selv fortalt til Rolling Stone Magazine hvordan han går fram for å få sveisen til å sitte.

- Okay. Det jeg gjør er å vaske håret med Head and Shoulders. Jeg tørker det ikke. Jeg lar det tørke av seg selv. Det tar omtrent en time, forklarer Trump i et intervju med magasinet.

Mens han lar håret tørke, pleier han å lese avisa. Selv om han er vant til å bli latterliggjort for frisyren, reiser Trump bust mot alle dem som kaller frisyren hans en hentesveis.

- Jeg får mye ære for å ha en hentesveis, men det er ikke egentlig en hentesveis, sier Trump.