Donald Trump

Kan du gjette tegnspråket for «Trump»?

Tegnet er kåret til årets tegn av den sveitsiske døveforeningen. 

HENTESVEIS: Donald Trumps omtalte hentesveis har inspirert Sveits nye tegn i landets brukte tegnspråk. Foto: AP
HENTESVEIS: Donald Trumps omtalte hentesveis har inspirert Sveits nye tegn i landets brukte tegnspråk. Foto: AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NTB/Dagbladet: Hvis du plasserer høyre hånd på toppen av hodet så sier du «Trump» på sveitsisk tegnspråk. Det er årets tegn i Sveits.

Tegnet «Trump» er kåret til årets tegn av den sveitsiske døveforeningen. Valget, som er inspirert av Trumps mye omtalte sveis, har fått stor medieoppmerksomhet.

– Vi forventet egentlig ikke det, sier Roland Wagner i døveforeningen, og legger til at hørende vanligvis ikke er så opptatt av nye tegn.

– Den avgjørende faktoren for valget av «Trump» var at tegnet er enkelt fordi det signaliserer hans praktfulle hårsveis og at det er godt etablert i Sveits, heter det i en uttalelse fra foreningen.

Mye omtalt sveis

Det er ikke bare Donald Trumps kontroversielle utsagn som har fått oppmerksomhet. USAs nyvalgte president har muligens også verdens mest omtalte sveis.

Da mangemillionæren offentliggjorde at han stilte som presidentkandidat i New Hampshire snakket han ikke bare om å bygge en høy mur mot USAs grense i sør. Han snakket også om sitt eget hår og beordret en kvinne blant publikum til å kjenne etter at håret var ekte. Kvinnen bekreftet at det var tynt, men ekte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer