Kan du matche Pondus eller Nemi?

Da må du delta i Dagbladets tegneseriekonkurranse!

MØTER DE KONKURRANSE? Både Pondus-skaper Frode Øverli og Nemi-skaper Lise Myhre sitter i juryen i Dagbladets seriekonkurranse, der målet er å finne Norges nye stripestjerner. Foto: John T. Pedersen.
MØTER DE KONKURRANSE? Både Pondus-skaper Frode Øverli og Nemi-skaper Lise Myhre sitter i juryen i Dagbladets seriekonkurranse, der målet er å finne Norges nye stripestjerner. Foto: John T. Pedersen.Vis mer

- Hadde jeg visst hva som skulle til for å lage en ny tegneseriesuksess, hadde jeg laget den selv, sier Frode Øverli, mannen bak «Pondus» og «Rutetid».

Kanskje er nettopp du som vet hva som skal til?

Nå har du muligheten til å vise hva du er god for, når vi sparker i gang Dagbladets store tegneseriekonkurranse for sjette gang.

Her skal vi finne en eller flere serieskapere som kan gå i fotsporene til suksesser som «Pondus» og «Nemi» - og både Øverli og «Nemi»-skaper Lise Myhre vil sitte i juryen som skal kåre den beste serien.

Ikke kopier Å gå i fotsporene til en suksesserie innebærer imidlertid ikke at du skal kopiere tidligere suksesser, skal vi tro Øverli. Det han selv ser etter, er de originale konseptene:

- Det er veldig lite lurt å lage den nye Pondus. Redaktøren min rynker alltid på nesen når han får en serie om to stykker som sitter på en bar. Om man kan unngå å ligne for mye på Nemi på Pondus, er det en fordel. Se bare på «Kampen Park», som handler om to homofile ekorn. Det er ikke første man tenker på - men stripen har jo slått an, sier Øverli, og kommer med et lite tips til vordende serieskapere:

- Troverdige figurer og miljøskildringer er et must i enhver tegneserie. Du må skrive om noe du selv tror på. Ofte er manuset viktigere enn selve tegningene - fine tegninger uten et bra manus er egentlig bare trist.

- Mange talentfulle folk Tidligere har striper som «Lunch», «M», «Eon», «Kampen Park» og «Hjalmar» sett dagens lys gjennom Dagbladets seriekonkurranse.

- Jeg tror seriekonkurransene har betydd veldig mye. Sammen med Dagbladets gjesteserie har det vært den viktigste måten å nå fram til nye, norske stripeserier på, sier jurymedlem og tegneserieagent Håkon Strand.

- De har fått mange talentfulle folk til å kaste seg rundt og endelig realisere ambisjonen om å lage en god stripeserie, og det har gitt veldig positive resultater. Det er nok liten tvil om at vi i Norge er ledende på stripeserier i Norden, og også blant de beste og mest suksessfulle i Europa, sier Strand.

Til enhver tid kan du følge med på hva som skjer rundt Dagbladets seriekonkurranse 2011 på db.no/seriekonkurranse. Utover våren, fram mot innsendingsfristen 28. april, vil vi også presentere tips, triks og råd til vordende serieskapere.