Kan du matche Pondus eller Nemi?

Da må du delta i Dagbladets tegneseriekonkurranse!

MØTER DE KONKURRANSE? Både Pondus-skaper Frode Øverli og Nemi-skaper Lise Myhre sitter i juryen i Dagbladets seriekonkurranse, der målet er å finne Norges nye stripestjerner. Foto: John T. Pedersen.
MØTER DE KONKURRANSE? Både Pondus-skaper Frode Øverli og Nemi-skaper Lise Myhre sitter i juryen i Dagbladets seriekonkurranse, der målet er å finne Norges nye stripestjerner. Foto: John T. Pedersen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Hadde jeg visst hva som skulle til for å lage en ny tegneseriesuksess, hadde jeg laget den selv, sier Frode Øverli, mannen bak «Pondus» og «Rutetid».

Kanskje er nettopp du som vet hva som skal til?

Nå har du muligheten til å vise hva du er god for, når vi sparker i gang Dagbladets store tegneseriekonkurranse for sjette gang.

Her skal vi finne en eller flere serieskapere som kan gå i fotsporene til suksesser som «Pondus» og «Nemi» - og både Øverli og «Nemi»-skaper Lise Myhre vil sitte i juryen som skal kåre den beste serien.

Ikke kopier Å gå i fotsporene til en suksesserie innebærer imidlertid ikke at du skal kopiere tidligere suksesser, skal vi tro Øverli. Det han selv ser etter, er de originale konseptene:

- Det er veldig lite lurt å lage den nye Pondus. Redaktøren min rynker alltid på nesen når han får en serie om to stykker som sitter på en bar. Om man kan unngå å ligne for mye på Nemi på Pondus, er det en fordel. Se bare på «Kampen Park», som handler om to homofile ekorn. Det er ikke første man tenker på - men stripen har jo slått an, sier Øverli, og kommer med et lite tips til vordende serieskapere:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer