Påskelabyrinten på P1:

Kan du svaret på «Påskelabyrinten»s vanskeligste spørsmål noensinne?

Programleder Viggo Valle husker fortsatt finalen i 1991, da han stilte et spørsmål ingen visste svaret på.

TRADISJON FOR MANGE: Programleder Viggo Valle leder over 700 000 lyttere gjennom «Påskelabyrinten» hver dag fram til finalen på påskeaften. FOTO: NRK
TRADISJON FOR MANGE: Programleder Viggo Valle leder over 700 000 lyttere gjennom «Påskelabyrinten» hver dag fram til finalen på påskeaften. FOTO: NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I år som i fjor, og som i en årrekke før, har Viggo Valle dratt radiolyttere gjennom NRK P1s «Påskelabyrinten». Programmet er blant NRKs mest populære, og Valle merker godt at det har blitt en tradisjon for mange.

«Påskelabyrinten» er et geografisk spørreprogram hvor radiolytterne skal finne fram til sted etter sted, helt til finalen på påskeaften. Hvert år har deltakerne alltid klart å finne fram til den endelige løsningen, men ett år var det tilsynelatende ingen som kunne svaret.

Valle husker det godt, og forteller om finalerunden i 1991. Da måtte deltakerne gå runde etter runde, før de til sist fant ut av hvilken kommune de skulle fram til.

Labyrintens vanskeligste gåte

- Vi hadde tre finalister i programmet, og hvis de andre ikke klarte det, fikk de prøve igjen. Jeg tror de foreslo alle kommuner i fylket før vi endelig kunne kåre en vinner!, sier programleder Viggo Valle, til Dagbladet.

Tror du at du kan finne løsningen? Gåten var som følger:

«God dag! Jeg er omviser på en gård der neste spor etter P2-skatten ligger. Denne gården er omtalt i bøkene til Sigrid Undset om Kristin Lavransdatter. Men før Kristin Lavransdatters tid bodde det en kjent bueskytter i dette området. Som ungdom var han med kong Olav Tryggvason i slaget ved Svolder, der han for øvrig var svært misfornøyd med styrken i kongens bue. Senere ble han kong Magnus den Godes venn og ble landets mektigste høvding. Etter å ha gått i mot kong Harald Hardråde ble han drept i kongsgården hans i 1050. Hvis du vet hvor gården jeg snakker om er, bør du besøke kommunen den ligger i. Denne kommunen har tre steiner i kommunevåpnet, mens nabokommunen i øst har selve bueskytteren i sitt våpen. Lykke til på reisen!»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer