Kan du tenke deg en Van Morrison i perlehumør?

Belfasts store sønn innfridde over all forventning på Notodden i kveld.

I GODT HUMØR: Van Morrison både smilte, pratet og fleipet og var i det helle tatt i uvanlig godt lune under konserten på Brygga under Notodden Blues Festival i kveld. Foto: Bjørn-Owe Holmberg/Dagbladet
I GODT HUMØR: Van Morrison både smilte, pratet og fleipet og var i det helle tatt i uvanlig godt lune under konserten på Brygga under Notodden Blues Festival i kveld. Foto: Bjørn-Owe Holmberg/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KONSERT: NOTODDEN (Dagbladet): Det lå i lufta: Fint vær, mye folk, god stemning og en artist som i mange år har stått øverst på festivalens ønskeliste.

I år ble det endelig konsert! Og for en konsert!

Jeg har sett mange med Van Morrison, men ingen andre som har gitt en perfekt totalopplevelse der alt stemmer - godt hjulpet av strålende lyd.

Smiler han? Det nytter ikke å ha store forventninger til en Van-konsert. Det åpenbare spørsmålet er: Smiler han, eller er han like mutt og taus som han ofte kan være?

Vi husker jo fortsatt at han smilte på Norwegian Wood-festivalen, var det i 2000 eller den i 2010?

Hans beste? Konserten på Brygga under Notodden Blues Festival er trolig hans første siden Oslo-konserten, og det kan ha vært hans aller beste på en norsk scene.

Stemmen I ryggen har han sju mann, men det viktigste instrumentet denne kvelden er Vans stemme. Det må være sant, dette at stemmen bare blir bedre med åra. Nydelige fraseringer, mye soul.

Saksofon George Ivan Morrison, 68 år om noen dager, kommer ruslende inn på scenen et par minutter før tida, med saksofonen mot munnen. Ut kommer smektende taffeljazz.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.