Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Kan en av disse vinne seriekonkurransen?

De første semifinalistene er klare. Les stripene!

ER GJENNOM NÅLØYET: «Det går bedre nå» av Harald Kolstad er en av stripene som er videre i Dagbladets tegneseriekonkurranse.
ER GJENNOM NÅLØYET: «Det går bedre nå» av Harald Kolstad er en av stripene som er videre i Dagbladets tegneseriekonkurranse. Vis mer

|||For femte gang arrangerer Dagbladet tegneseriekonkurranse, der vi er på jakt etter nye striper som kan gå fast eller som gjestestriper i avisa.

Også i år har responsen vært stor, og det er mange høydepunkter å velge mellom blant de innsendte stripene som har kommet.

- Vi har etter hvert arrangert noen tegneseriekonkurranser her i Dagbladet, og nivået har gradvis blitt bedre og bedre. I år holdt de fleste av de over 200 innsendte bidragene skyhøyt nivå,  så det har vært veldig morsomt å velge ut finaleheatet, sier leder for Kulturavdelingen og dermed tegneserieansvarlig, Lars Eirik Eide, til Dagbladet.

Juryen har i år valgt ut 30 bidrag som kjemper om de tre gjeveste plasseringene, og disse vinner en gavesjekk på 1000 kr i tegneserier fra www.univers.no, ett års Pondus-abonnement (12 utgaver) til en verdi av 425 kroner og ett års Nemi-abonnement til en verdi av 499 kroner.

I dagene fremover vil vi presentere fem semifinalister - og i dag kan du altså lese de fem første tegneseriene som har kommet videre i konkurransen.

- Gjesteserieplassen til Dagbladet har lenge vært det et av de viktigste springbrettene for vordende serieskapere her i Norge, og de aller fleste som i dag tegner etablerte serier har vært innom denne plassen en eller flere ganger. Vi har i år fokusert på kvinnelige serieskapere i Gjesteserien, og det virker som det har virket positivt i og med at 40 prosent av de innsendte bidragene er av jenter. Dere vil se at mange jenter også er representert i finaleheatet, sier Eide.

Juryen har bestått av Lars Eirik Eide (tegneserieansvarlig i Dagbladet), Frode Øverli (serieskaper, Pondus), Lise Myhre (serieskaper, Nemi), Sigbjørn Stabursvik (redaktør for Nemi-bladet), Håkon Strand (Strand Comics), Tom Ostad (Pondus.no) og Lisa Tønne (komiker).

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media