Kan en cellist ha seks armer?

YouTube-Lasse med ny suksessvideo.

(Dagbladet.no): Lasse Gjertsen (22) er Norges første og største YouTube-kjendis. Over ti millioner mennesker har sett videoene hans på videonettstedet og det siste året har han vasset i jobbtilbud.

Nå er Lasses første profesjonelle film tilgjengelig på YouTube. Det er en musikkvideo for den italienske cellisten Giovanni Sollima - der han blant annet spiller cello med seks armer.

Blingset

- Jeg fikk ideen da jeg satt på en konsert med to cellister og holdt på å duppe av. Jeg var kjempetrøtt og begynte halvveis å blingse. Og så tenkte jeg at: wow! Tenk om en person hadde hatt flere armer å spille med, sier Lasse til Dagbladet.no.

Videoen, som er delt i to deler, har blitt sett av over 6000 mennesker på to dager. Lasse har også fått hundrevis av kommentarer i kommentarfeltet.

Ifølge Lasse var managementet til Giovanni Sollima de første som tok kontakt med Lasse etter at han gjorde seg bemerket med YouTube-videoen «Hyperactive» i fjor vår.

- De følte at måten jeg uttrykker meg på visuelt er den samme måten han spiller på, forteller Lasse.

Men innspillingen var ikke en enkel prosess. Sollima er kjent for å være litt eksentrisk.

MILLIONBESØKT: Lasse Gjertsen (22) har YouTube-suksess. Igjen. Foto: Torbjørn Berg
MILLIONBESØKT: Lasse Gjertsen (22) har YouTube-suksess. Igjen. Foto: Torbjørn Berg Vis mer

Jimi Hendrix

- De kaller ham celloens Jimi Hendrix. Han uttrykker seg på en veldig spesiell måte, men er også litt spesiell selv. Jeg dro ned til Italia, men det tok en hel måned før vi i det hele tatt visste hvor han var. Så fikk vi endelig røska ham til oss og begynte å filme. Heldigvis hadde jeg bearbeidet hele filmen i tankene allerede, sier Lasse.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det tok ham fem måneder å fullføre musikkvideoen.

- I cello-sekvensen er det 25 bilder pr sekund som jeg måtte manipulere bilde for bilde 4000 ganger. Egentlig hadde jeg tenkt til at hele videoen skulle være som cello-sekvensen, men da jeg oppdaget at jeg brukte tjue minuter på hvert bilde, måtte jeg omorganisere litt, forteller Lasse.

Flaks

Han mener han har hatt enorme mengder med YouTube-flaks.

- Den første som ble populær var den med ansiktet, «Hyperactive». Jeg hadde den i et år, før jeg sendte den til en kompis på mail. Han sendte den videre og den ble et etterhvert et epost-fenomen. Tilslutt var det noen som la den ut på YouTube, men kvaliteten var så dårlig at jeg fant ut at det var best å legge den ut selv. I tillegg var det en fyr som utga seg for å være meg, så da måtte jeg si ifra, sier Lasse.

- Egentlig har jeg hatt flaks, jeg kom på banen på YouTube til riktig tid. Hvis jeg hadde prøvd det samme nå hadde det sikkert vært mye vanskeligere.

Kan en cellist ha seks armer?

Kopiere teknikkene

 Lasse har fått tilbud om jobber fra norske produksjonsselskaper og jobber selv med en prøvepilot til et tv-prosjekt. Han vil prøve mye, bare ikke reklame. På YouTube-hjemmesiden hans står det en advarsel til reklamebyråene:

«Før dere kontakter meg skal dere vite at jeg for lenge siden lovte meg selv å aldri lage en reklamefilm. Det er fordi jeg ikke synes det er riktg å dytte unødvendige kommersielle produkter på mine medmennesker», skriver han.

- Jeg har fått færre henvendelser etter at jeg skrev den meldingen. På den annen side er det noe som har stjålet teknikkene mine og brukt dem i en reklamefilm for et klokkemerke. Den er klin lik mine videoer. Jeg tok kontakt med advokat, men det er litt vanskelig å saksøke noen for en redigeringsteknikk, sier Lasse Gjertsen til Dagbladet.no.