Du leser nå Dagbladet Pluss

Kan en generasjon forstås gjennom 25 portretter av utkantungdom?

Snodig praktbok om hverdagstragedier.

PRINSESSEN: Møtet med Josephine Albrektsen — prinsessen som ikke vil bli voksen — er det sterkeste i boka. Foto fra boka
PRINSESSEN: Møtet med Josephine Albrektsen — prinsessen som ikke vil bli voksen — er det sterkeste i boka. Foto fra bokaVis mer

ANMELDELSE: Etter massakrene 22. juli ble diktet «Til ungdommen» hyppig sitert. Nå har tre fotojournalister i slutten av 20-årene, med bakgrunn fra lokalpresse, formulert en slags kvittering.

«Fra ungdommen» er en diger bok på nesten 400 store sider, der mesteparten er helsides fotografier, noen ganger på utbrettssider.

Mange er fra ungdommenes liv, men det er også brukt plass på naturbilder og mer abstrakte ting. Sentralt er noen Utøya-relaterte skjebner. Noen som var der, noen som mistet søsken, en som er hardt skadd.

Deres historier er kanskje de minst originale, siden så mange tilsvarende er blitt eksponert i de snart hundre 22. juli-bøkene som er kommet ut.

Men det er flere andre fine typer her. En ungdomskriminell, en polsk gutt som har mistet faren, den hemmelighetsfulle Amy, rånerjenta, CP/ADHD-gutten og begravelsesagenten Tor-Håkon, f eks. Sterkest er kanskje møtet med prinsessen som ikke vil bli voksen.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.