Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Kan endre spillindustrien

Overarbeidede ansatte saksøker Electronic Arts.

 • Alt om spill!
 • Spillblogg
 • Diskuter spill(Dagbladet.no): Det er ingen hemmelighet at det ligger mye arbeid bak ethvert dataspill - og den siste innspurten før spillet kommer ut krever som regel at medarbeiderne jobber så mye de klarer og mer til.

  Kona til en ansatt i EA har skrevet et lengre innlegg om hvordan hun opplever hverdagen som tilknyttet til bedriften. Hun er ikke alene om å føle seg urettferdig behandlet av EA.

  Nå har nemlig en rekke ansatte i spillselskapet Electronic Arts i California fått nok. De er lei av at bedriften legger opp til at arbeiderne må jobbe så mye at det går utover deres helse og familieliv - uten at de får betalt for innsatsen. Derfor har de opprettet et massesøksmål mot arbeidsgiveren, med krav om endringer i arbeidslivet samt godtgjørelse for alt det ekstra arbeidet.

  Om massesøksmålet vinner fram, og EA må betale de ansatte, vil dette kunne få store konsekvenser for spillbransjen, skriver Kotaku.

  - Avhengig av graden av seier i saken, kan ansatte med lignende jobber mest sannsynlig få betalt for hver time de jobber - også overtid, forteller advokat Todd Heyman, som representerer den ansatte som står ansvarlig for søksmålet, til Kotaku.

  Advokaten vil ikke kommentere hvorvidt ansatte i andre spillselskaper har vært i kontakt med ham med lignende krav, men det er ikke utenkelig.

  Men om det blir slik at de som lager spill faktisk må betales for den innsatsen de legger i et spill, vil spillselskapene måtte gå nøye gjennom måten spillene blir laget på. Kanskje resultatet blir at spillene blir dårligere, kanskje spillene blir bedre - og kanskje de ikke kommer i det hele tatt.

  Tiden vil vise.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media