Kan et håndholdt «Rock Band» fungere?

Å jada.

|||MYE AV MOROA med musikkspill som «Guitar Hero» og «Rock Band» er at du kan late som om du spiller på instrumenter, gjerne sammen med andre i en fiktiv bandsetting.

Når du overfører slike spill til håndholdte spillmaskiner, er det nødvendigvis slik at du mister mange av forutsetningene for et rytmebasert bandspill på veien — noe som tvinger utviklerne til å tenke helt nytt.

DA «GUITAR HERO» ble forminsket til Nintendo DS, var tankegangen noenlunde lik som ved konsollversjonene — takket være et tilleggsutstyr med knapper ble spillmaskinen gjort om til en miniatyrversjon av plastgitarene vi allerede kjenner til.

Med «Rock Band» på PSP er situasjonen en helt annen. Her er det ikke noe plastdill som skal kobles til maskinen, all spillingen foregår via maskinens allerede eksisterende knapper.

1

DE 41 LÅTENE i spillet (flere kan lastes ned) er av varierende kvalitet fra rockens verden, og kan framføres enten som soloartist eller som et komplett enmannsband.

Den underspilte solodelen foregår akkurat som du kjenner til fra storskjermen, mens banddelen krever at du bytter mellom instrumentene med skulderknappene.

SPILLER DU et strekk feilfritt vil det aktuelle instrumentet spille av seg selv en liten stund, og slik hopper du fram og tilbake mens du sørger for at sangen låter sånn noenlunde godt.

De som har spilt spill som «Frequency» eller «Amplitude» vil kjenne seg godt igjen, men de varierende vanskelighetsgradene gjør spillet tilgjengelig for de aller fleste.

Kan et håndholdt «Rock Band» fungere?

HUSK BARE å bruke høretelefoner, PSP-høyttaleren er ikke mye å skryte av.