- Kan få musikken til til å høres ut som Gud

Neil Young hevder han skal revolusjonere digital musikklytting med musikkspilleren Pono. Halve finansieringsmålet nådd etter bare timer på Kickstarter.

PUSHER PONO: Neil Young på scenen i Austin tirsdag. Ville du kjøpt en digital musikkspiller av denne mannen? Kanadieren vil bringe den gode lyden til bærbar musikk. Foto: Øyvind Rønning / Dagbladet
PUSHER PONO: Neil Young på scenen i Austin tirsdag. Ville du kjøpt en digital musikkspiller av denne mannen? Kanadieren vil bringe den gode lyden til bærbar musikk. Foto: Øyvind Rønning / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Oppdatert: Som jeg skriver lenger ned i denne artikkelen lanserte Neil Young Pono-spilleren på Kickstarter i går, med 800.000 dollar som finansieringsmål innen 34 dager. Etter bare et snaut døgn har folkefinansieringen nådd nesten 1,7 millioner dollar - mer enn ti millioner kroner.

- Da mp3 kom, gikk musikkbransjen utfor bakke. Det begynte å dø. Folk kjøpte bakgrunnslyd, folk kjøpte fotokopier av Mona Lisa. Vi ville lage et nytt musikksystem som respekterte kunsten og kunstneren, og som gir deg nøyaktig det artisten gjorde i studio. Det er Pono: Et økosystem for musikk, akkurat som iTunes og iPod, bare med mye høyere lydkvalitet.

Slik snakket Neil Young under sitt audiofile vekkelsesmøte i Austin, Texas i dag. Han snakket på South by Southwest om Pono, musikkspilleren han står bak.

Young hadde en klar melding til dem som mener man ikke kan høre forskjell på mp3, cd og mer høyoppløste digitale lydformater:- Du kan høre det. Du kan til og med høre forskjell på ulike nivåer av høyoppløst musikk. Derfor spiller jeg alltid inn i den aller beste kvaliteten. Når jeg spiller det av, vaskes kroppen min. Det er vann, det er ikke isbiter. En kjølig tåke. Sjelen min føler det. Jeg lytter, jeg føler. Jeg lever musikken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer