Kan få nordisk Amanda

Sara Johnsens debutfilm «Vinterkyss» er nominert som den norske kandidaten til å konkurrere om prisen Nordisk Debutant-Amanda.

-  Dette er veldig hyggelig, og anerkjenner det faktum at filmen har hatt kvaliteter som folk setter pris på. Et godt manus, dyktige skuespillere og en regissør som har utmerket seg, sier Christian Fredrik Martin, en av to produsenter bak filmen.

Los Angeles

«Vinterkyss» hadde norsk premiere 11. februar i år, og ble den gang godt mottatt av presse og publikum. Siden har den figurert på en rekke europeiske filmfestivaler, og den siste invitasjonen er til deltakelse i en internasjonal filmkonkurranse i Los Angeles i november.

-  Konkurranser og oppmerksomhet fra festivaler gjør at bransjen legger merke til og oppsøker filmen. Det bidrar igjen til at den blir vist flere steder, forklarer Martin.

Vinneren av Debutant-Amanda stikker av med en premie på 50 000 kroner. De andre nominerte til prisen er: «Kongekabalen» fra Danmark, «Homesick» fra Finland, «Dis» fra Island og «Gitarrmongot» fra Sverige.

To priser

Amandaprisene deles ut under Filmfestivalen i Haugesund, som varer fra 19. til 26. august. Her er «Vinterkyss» nominert til to priser (Beste kvinnelige skuespiller og Beste filmmanus). Filmene som har fått flest nominasjoner, er «Hawaii, Oslo» (Beste regi, Beste kinofilm og Beste mannlige skuespiller) og «Uno» (Beste regi, Beste kinofilm og Beste mannlige skuespiller).

 NOMINERT:  Kristoffer Joner og Annika Hallin i «Vinterkyss», som nå er nominert til Nordisk Debutant-Amanda - i tillegg til to «vanlige» Amanda-priser. Filmen er også vist på en rekke internasjonale filmfestivaler.
NOMINERT: Kristoffer Joner og Annika Hallin i «Vinterkyss», som nå er nominert til Nordisk Debutant-Amanda - i tillegg til to «vanlige» Amanda-priser. Filmen er også vist på en rekke internasjonale filmfestivaler. Vis mer
HAR REGIEN: Sara Johnsen