Kan få tre Amanda-priser

«Jeg er Dina» har fått flest nominasjoner, men må kjempe med blant annet «Borettslaget».

«Jeg er Dina», «Alt om min far» og «Tyven, tyven» skal konkurrere om tittelen årets norske kinofilm under filmfestivalen i Haugesund i august.

Den filmatiserte utgaven av Herbjørg Wassmos bok om Dina er nominert i tre kategorier. I tillegg til beste norske kinofilm er Maria Bonnevie nominert til beste kvinnelige skuespiller. Jørgen Langhelle er nominert til beste mannlige skuespiller for hans innsats i både «Jeg er Dina» og «Tyven, tyven».

I klassen for årets beste mannlige skuespiller finner vi også Kim Bodnia fra «Øyestikker» og ikke minst Robert Stoltenberg fra sine mange roller i TV-serien «Borettslaget».

Kirsti Stubø fra «Det største i verden» og Andrine Sæter fra «Tiden før Tim» er også nominert i klassen årets norske kvinnelige skuespiller. Driftsleder Narvestad, Piirka og de andre beboerne i «Borettslaget» skal dessuten konkurrere med «Lekestue» og «Nissene på låven» i kåringen av årets dramatiske fjernsynsproduk sjon.

Nytt av året er kategorien barne- og ungdomsfilm, der er «A1- for alltid», «Guggen - du store Gauda» og «Tiden før Tim» nominert.

Even Benestad har høstet mye ros for «Alt om min far». Nå har han sjansen til å få årets Amanda-pris for årets dokumentarfilm. I den klassen er også «Did You Leave Us», «Blake?» og «Kroppen min» nominert.

Amandaprisene deles ut 17. august.

(NTB)

NOMINERT: Bjørn Floberg, Maria Bonnevie og Jørgen Langhelle spiller i "Jeg er Dina". De to sistnevnte er Amanda-nominert.