Kan fjerne Stevens fra terrorlista

USAs utenriksminister Colin Powell sa onsdag at myndighetene skal undersøke om popstjernen Cat Stevens kan fjernes fra terrorlista.

Powell har bedt forskjellige departementer og andre relevante organer om å gå gjennom årsakene til at den kjente sangeren er kommet på USAs terrorliste. Det samme gjelder den muslimske professoren Tariq Ramadan, som fikk sitt visum tilbakekalt i forrige måned.

Han sa vurderingen blir gjort i utenriksdepartementet, departementet for indre sikkerhet og amerikanske etterretningstjenester.

Cat Stevens, som på 1970-tallet konverterte til islam og tok navnet Yusuf Islam ble i forrige uke stanset og sendt tilbake til London da han var på vei til USA, fordi navnet hans var oppført på lista over mulige terrorister som ikke slipper inn.

Den britiske utenriksministeren Jack Straw klagde personlig til sin kollega Powell, som da forsvarte utvisningen. Siden har Time Magazine skrevet at det kan ha ligget en navneforveksling bak.

Tariq Ramadan er en 41 år gammel akademiker med sveitsisk statsborgerskap som skulle begynne i en ny stilling ved Notre Dame-universitetet i Indiana.

Hans visum ble tilbakekalt bare dager før han skulle reise til USA, noe som er blitt kraftig kritisert av amerikanske akademikere som tror at han er blitt utestengt på grunn av kraftig kritikk mot amerikansk utenrikspolitikk.

(NTB)

<B>TERROR-MISTENKT:</B> Cat Stevens snakker her med journalister på Heathrow flyplass i London etter å ha blitt nektet å fly til USA 23. september i år.