Kan Frode (14) gjøre seg selv usynlig?

Usynlighetsdrakt åpner ballet i \'Skaperen\' på TV 2 i kveld.

(Dagbladet.no): 14 år gamle Frode Thorsen Børseth fra Haugesund er hektet på realfag. Han tror han har pønsket ut en glup ide til hvordan han kan konstruere sin egen usynlighetsdrakt.

Og Frode tror han har en mer realistisk drakt enn den som versjerte i en ellevill rettssak i Vestfold for noen år siden. Der falt ikke dommerne for usynlighetsdrakten som en skipsreder hevdet å ha brukt.

I kveld avgjør Idar Vollvik og hans to meddommere Anne Kathrine Slungård og Randi Egge Husby i TV 2s nye gründerserie "Skaperen" om Frodes usynlighetsdrakt er mer troverdig. For 14-åringen syntes han hadde en så god ide at han sammen med 1.300 andre meldte seg på til serien. Og han har kommet gjennom første nåløye - til tv-skjermen i kveld.Kameraer og skjermer
Frode har tegnet en drakt med kameraer bak og skjermer foran. Han har tenkt at oppfinnelsen er perfekt for politiet og militæret. I kveld skal han overbevise juryen om at han kan gjøre seg selv usynlig i første omgang.

- Jeg så en reklame på National Geograpic Channel der de sa at det snart ville være mulig å gjøre et menneske usynlig. Da tenkte jeg på hvordan det kunne være mulig og lanserte min egen ide, sier Frode Thorsen Børseth til Haugesunds Avis.

- Jeg har ikke fått prøvet ut oppfinnelsen ennå, for det ville blitt alt for dyrt. Da trenger jeg nok å vinne hele konkurransen, sier Frode, som gruer litt til hva kompisene i 8. klasse på Håvåsen ungdomsskole vil si etter å ha sett tv i kveld.

Scooterklær og søkedings

Usynlighetsdrakten til Thomas konkurrerer i kveld mot blant annet en kleskolleksjon for scooterkjørere, en elektronisk søkedings for gjenglemte nøkler og kameraer og et prosjekt for talentutvikling. Det er fotballbrødrene Thomas og Anders Michelsen som har en idé til hvordan de kan utvikle talenter uten meritter på cv\'en.

 TEGNER OG FORKLARER  14 år gamle Frode Thorsen Børseth skal forklare juryen hvorfor hans usynlighetsdrakt bør vinkes videre i TV 2-serien "Skaperen" i kveld. FOTO: TV 2.
TEGNER OG FORKLARER 14 år gamle Frode Thorsen Børseth skal forklare juryen hvorfor hans usynlighetsdrakt bør vinkes videre i TV 2-serien "Skaperen" i kveld. FOTO: TV 2. Vis mer

Fem mandager og tirsdag framover er juryen eneveldig når den omfavner eller forkaster grunderideen. Tirsdag 14. mars starter det første av tre programmer der seks ideer eller oppfinnelser blir presentert, og tv-seerne får like stor jurymakt som Vollvik, Slungård og Egge Huseby.

Vinner 2. mai

I finalen 2. mai står tre prosjekter igjen før vinneren med den aller beste ideen får etableringsstipend fra Innovasjon Norge.

ps. Hvis du lurer på om du har hørt om usynlighetsdrakt før - utenom i rettssaken i Vestfold - bør du sjekke vedlagte link.  ds.

VURDERER FRODES USYNLIGHETSDRAKT Dette er juryen som vurderer om ideen er god nok: fra venstre Randi Egge Husby (Innovasjon Norge), Idar Vollvik (gründer) og Anne Kathrine Slungård (rådgiver, ex-ordfører i Trondheim).