Kan Frode (14) gjøre seg selv usynlig?

Usynlighetsdrakt åpner ballet i \'Skaperen\' på TV 2 i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): 14 år gamle Frode Thorsen Børseth fra Haugesund er hektet på realfag. Han tror han har pønsket ut en glup ide til hvordan han kan konstruere sin egen usynlighetsdrakt.

Og Frode tror han har en mer realistisk drakt enn den som versjerte i en ellevill rettssak i Vestfold for noen år siden. Der falt ikke dommerne for usynlighetsdrakten som en skipsreder hevdet å ha brukt.

I kveld avgjør Idar Vollvik og hans to meddommere Anne Kathrine Slungård og Randi Egge Husby i TV 2s nye gründerserie "Skaperen" om Frodes usynlighetsdrakt er mer troverdig. For 14-åringen syntes han hadde en så god ide at han sammen med 1.300 andre meldte seg på til serien. Og han har kommet gjennom første nåløye - til tv-skjermen i kveld.

Kameraer og skjermer Frode har tegnet en drakt med kameraer bak og skjermer foran. Han har tenkt at oppfinnelsen er perfekt for politiet og militæret. I kveld skal han overbevise juryen om at han kan gjøre seg selv usynlig i første omgang.

- Jeg så en reklame på National Geograpic Channel der de sa at det snart ville være mulig å gjøre et menneske usynlig. Da tenkte jeg på hvordan det kunne være mulig og lanserte min egen ide, sier Frode Thorsen Børseth til Haugesunds Avis.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer