Kan gå fra «Game of Thrones» til «Fifty Shades of Grey»

Intense spekulasjoner rundt hvem som skal spille i filmen.

AKTUELL: Emilia Clarke, som spiller Daenerys Targaryan i «Game of Thrones» er manges favoritt til rollen. Foto: Jeffrey Mayer / Stella Pictures.
AKTUELL: Emilia Clarke, som spiller Daenerys Targaryan i «Game of Thrones» er manges favoritt til rollen. Foto: Jeffrey Mayer / Stella Pictures.Vis mer

(Dagbladet:) Rettighetene til de ekstremt populære «Fifty Shades of Grey» er solgt til Universal Studios.

Den populære trilogien «Fifty Shades of Grey» har nå solgt sytti millioner bøker på verdensbasis og nå er verdens raskest selgende bokserie - foran blant annet Harry Potter.

Planen er at filminnspillingen skal begynne i 2014.

Dagbladet har tidligere skrevet at filmen vil få 18-årsgrense. Det er ennå ikke klart hvem som skal regissere filmen.

«Game of Thrones»-skuespiller mulig valg Og mens fansen venter, debatteres det aktivt både på Twitter og i media hvem som bør spille de forskjellige rollene.

Nylig publiserte International Business News en artikkel der de listet opp fem grunner til at Emilia Clarke (som spiller «drage-moren» Daenerys Targaryan i HBO-serien «Game of Thrones») bør få hovedrollen som Anastasia Steele.

Hun kommer også ut som favoritt i en nettavstemning hos kjendisnettstedet «Digital Spy», og nevnes også som en favoritt hos flere andre kjendisnettsteder og blogger.

Biebers eks-kjæreste sa nei Sangeren Selena Gomez, som tidligere hadde et forhold til Justin Bieber, ble tidlig lansert som en favoritt til rollen som Anastasia.

Hun uttalte imidlertid til MTV News i fjor at hun ikke ønsket rollen.

- Jeg vet at det er å ta en sjanse, men jeg tror ikke at jeg kunne ha gjort den rollen. Det ville ha vært for mye for meg, sa Gomez - etter å ha lest bøkene.

Anne Hathaway også aktuell Den britiske avisa Daily Mail hadde nylig en nettavstemning om hvem fansen ville ha foretrukket i hovedrollene i filmen.

Der kom Alexis Bledel - kjent for rollen som Beth Dawes i «Mad Men» - og Anne Hathaway, som nylig vant Oscar for sin rolle som Fantine i «Les Miserables», ut som favorittene til å spille Anastasia Steele.

Produsentene har så langt ikke villet bekrefte noen av spekulasjonene.

Foretrekker Somerhalder I rollen som Christian Grey ville de britiske leserne som deltok i avstemningen ha foretrukket Ian Somerhalder fra «Vampire Diaries».

Han regnes som en av de mest aktuelle til rollen, og har allerede bekreftet til E Online at han er svært interessert i rollen.

KAN VÆRE AKTUELL: Oscar-vinner Anne Hathaway regnes som aktuell til rollen som Anastasia Steele. Foto: Lisa OConnor / Stella Pictures.
KAN VÆRE AKTUELL: Oscar-vinner Anne Hathaway regnes som aktuell til rollen som Anastasia Steele. Foto: Lisa OConnor / Stella Pictures. Vis mer

Enkelte Twitter-meldinger om at han er i London, har også fått fansen til å spekulere i om han allerede jobber med filmen.

Også navn som Ryan Gosling og Alexander Skarsgård (fra blant annet TV-serien «True Blood» og filmen «Melancholia») har vært nevnt som aktuelle for rollen.

Kim Cattrall drømmer om Mrs. Robinson-rollen Også noen av birollene er det stor interesse rundt hvem som skal spille. Rollen som Mrs Robinson, som beskrives som en høy, blond kvinne som alltid ser velstelt ut.

Headlines & Global News melder at Charlize Theron og Kim Cattrall kan være aktuelle for rollen.

Cattrall sa i fjor i et intervju at hun «hadde klørne ute etter rollen».

- En ung Robert Redford Forfatteren av bøkene selv har sagt at hun, hvis hun kunne valgt skuespiller uavhengig av tidsalder, ville ha likt en ung Robert Redford eller Paul Newman til denne rollen.

Det er stor interesse rundt bøkene og de kommende filmene, til tross for at bøkene har fått slakt i media. - Like mye plot som et middels samleie, skrev Dagbladets anmelder.

Og danske Weekendavisen var enda skarpere: - Scenene er omtrent like pirrende som å hamre ei Barbie- og Ken-dokke mot hverandre, skrev de.

FRA VAMPYR TIL FORFØRER?: Ian Somerhalder er manges favoritt til den mannlige hovedrollen i filmtrilogien. Foto: Jeffrey Mayer / Stella Pictures.
FRA VAMPYR TIL FORFØRER?: Ian Somerhalder er manges favoritt til den mannlige hovedrollen i filmtrilogien. Foto: Jeffrey Mayer / Stella Pictures. Vis mer