SLANKER STABEN: Sjefredaktør i Aftenposten, Espen Egil Hansen, fortalte på et allmøte tidligere denne måneden at avisa skal kutte 40 årsverk. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
SLANKER STABEN: Sjefredaktør i Aftenposten, Espen Egil Hansen, fortalte på et allmøte tidligere denne måneden at avisa skal kutte 40 årsverk. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

Aftenposten

Kan gå mot oppsigelser i Aftenposten

I alt 19 personer har søkt om avtalefestet pensjon (AFP) eller sluttpakke i Aftenposten. Dersom ikke flere søker, kan det gå mot oppsigelser, frykter de ansatte.

I midten av september ble det kjent at Aftenposten må nedbemanne med 40 ansatte for å nå målet om å spare 100 millioner kroner innen 2018.

Men til nå er altså bare halve målet nådd. 17 personer søkt og fått innvilget AFP, mens to har tatt sluttpakke, skriver Nettavisen.

Fristen til å søke sluttpakker ble torsdag forlenget med én uke til torsdag 6. oktober.

- Det ser ikke lyst ut med tanke på å komme i mål med frivillighet, selv om mange sikkert vil søke tett opp mot fristen, sier klubbleder Frank Lynum i Aftenposten til Nettavisen.

- Det er en veldig trykket stemning her nå. Det er mange som går og ser etter andre muligheter. I tillegg er det mange som er redd for hva som skal skje i neste runde, sier han.

(NTB)