Kan garantere mye god promping

Jo Nesbøs «Doktor Proktors prompepulver» skal Norges rundt med Riksteatret.

HUMOR TREFFER:  De humoristiske barnebøkene om Doktor Proktor er oversatt til en rekke språk. Til høsten finnes oppfinneren og vennene hans på scenen på Riksteatret og til våren kommer filmen. Foto: Morten Holm / Scanpix
HUMOR TREFFER: De humoristiske barnebøkene om Doktor Proktor er oversatt til en rekke språk. Til høsten finnes oppfinneren og vennene hans på scenen på Riksteatret og til våren kommer filmen. Foto: Morten Holm / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet:) Barn og foreldre som er fan av Lise, Bulle og den ganske så rare Doktor Proktor, gleder seg til Proktor-filmen som kommer. Men allerede til høsten kan fansen få oppleve de kjære figurene på scenen på Riksteateret, med premiere i september.

Det ble klart da Riksteatret presenterte høstens reportoar i dag. -Det blir full pakke med 70 spillesteder i alle fylker, sier Ivar Nergaard som spiller Doktor Proktor, en karikert og morsom professortype, som altså har funnet opp verdens kraftigste prompepulver.

I tillegg spiller han også tre andre morsomme roller.

Janne Starup Bønes spiller Lise i teaterforestillingen, og danser og skuespiller Jonas Georg Digerud er den spretne Bulle.

«Doktor Proktors prompepulver» handler om Lise og Bulle, to einstøinger som bor i samme gate og finner hverandre gjennom gatas småskumle original, Doktor Proktor, som har funnet opp verdens kraftigste prompepulver.

- Det er et privilegium å møte publikum med et univers som de har trykket til sitt bryst fra før. Men klart, fallhøyden er også stor, sier Morten Joachim som har regi og har dramatisert Nesbøs barnebok-suksess sammen med Ivar Nergaard og Anne Skomsvold.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer