- Kan «Gravity» være årets beste film?

Filmkritikere er fra seg av begeistring over den kommende storfilmen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den kommende storfilmen «Gravity» med stjernene Sandra Bullock og George Clooney i hovedrollen var i går åpningsfilmen under filmfestivalen i Venezia.

Basert på sønnens manus Det er første gang filmen har blitt vist i sin helhet, og filmkritikere verden over lovpriser scifi-thrilleren regissert av Oscarvinner Alfonso Cuaròn, som står bak suksessfulle filmer som «Children of men», «Harry Potter og fangen fra Azkaban» og «Paris, je t'aime» og hans sønn Jonas.

«Gravity» forteller historien om to astronauter som blir fanget i verdensrommet etter at deres romskip blir skadet. Skipet mister styrefunksjonen og flyr inn i det ukjente uten at paret får endret kurs.

«Jeg ble fullstedig grepet av den enorme spenningen og de fantastiske bildene», skriver Forbes anmelder om kinoopplevelsen.

Regissøren forteller ifølge Deadline at filmen er basert på et manus hans sønn Jonas hadde skrevet om to personer som var fanget i et fientlig miljø og deres reise gjennom mye motgang. Det tok far og sønn hele fire år å fullføre filmen.

Overveldende respons Etter gårsdagens premierefremvisning har verdens filmkritikere slengt om seg med superlativer i sine anmeldelser:

«Når filmen startet ble salen stille, og alle satt der fullstedig oppslukte», skrev Deadlines filmkritiker.

«Dette er den mest realistiske og vakreste filmen som noensinne er laget om verdensrommet. Gravity er en nervepirrende historie om å overleve, krydret med dramatisk spenning og oppsiktsvekkende overraskelser», er Hollywood Reporters dom over filmen.

<strong>KRITIKERROST:</strong> «Jeg ble fullstedig grepet av den enorme spenningen og de fantastiske bildene», skriver Forbes anmelder om filmen «Gravity». Foto: Stella Pictures
KRITIKERROST: «Jeg ble fullstedig grepet av den enorme spenningen og de fantastiske bildene», skriver Forbes anmelder om filmen «Gravity». Foto: Stella Pictures Vis mer

«Gravity er en visuell triumf. Åpningsscenen har en hypnotiserende, abstrakt skjønnhet», beskriver The Independents anmelder.

«Alfonso Cuaròns spennende og spektakulære 3D-film er en sann nytelse, drevet av svært dyktige prestasjoner fra Bullock og Clooney, i tillegg til noen veldig kule spesialeffekter», skriver Screendaily.

MTV stiller spørsmålet «kan Gravity være årets beste film?».

Den lovpriste storfilmen har premiere på norske kinoer 25. oktober.

<strong>ROM-THRILLER:</strong> «Gravity» forteller historien om to astronauter som blir fanget i verdensrommet etter at deres romskip blir skadet. Foto: Stella Pictures
ROM-THRILLER: «Gravity» forteller historien om to astronauter som blir fanget i verdensrommet etter at deres romskip blir skadet. Foto: Stella Pictures Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer