«Hver gang vi møtes»:

Kan ha tatt «gråterekord»

Maria Menas kveld ble en tårevåt affære, med nesten et kvarter med på tårer på skjerm.

TÅREVÅTT: Det ble ekstra sterkt for Maria Mena når Trygve Skaug tolket hennes «Growing Pains» eller «Voksesmerter» som Skaugs versjon heter. Video: TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ikke før TV 2 hadde fått pakket sakene etter «Hver gang møtes» sin jubileumssesong flyttet ti nye artister inn på Vestre Kjærnes gård for den 11. sesongen av suksesserien.

I det første programmet er det Maria Mena som skal få sine låter tolket. Etter mange år med forespørsler om å være med følte den folkekjære artisten seg endelig klar for å takke ja denne runden. Men hennes kveld ble en tårevåt affære.

NY SESONG: Den folkekjære artisten Maria Mena blir å se i «Hver gang vi møtes. Video: Kristian Ridder-Nielsen Vis mer

Mena åpnet opp om alt fra barndommen preget av fattigdom til skrekkhistorier fra da hun skulle slå gjennom i USA. Det gjorde inntrykk hos hennes kolleger.

- Jeg er et menneske som har null problem med å dele min historie fordi jeg har bearbeidet alt så bra. Jeg kan dele mine mørkeste hemmeligheter. Det påvirker nok andre fordi man trykker på noen knapper og folk kan kjenne seg igjen i min historie. I tillegg til at vi alle jobber med musikk og gjennom min musikk har jeg delt mitt aller innerste, sier Maria Mena til Dagbladet.

«Gråterekord»

Dagbladet har regnet seg fram til at det til sammen er 13 minutter og 11 sekunder med tårer som vises i den første episoden av programmet. Om dette er «gråterekord» kan derimot ikke TV 2 svare på.

- Vi tar ikke tida på hvor mye det gråtes, så noe «regnskap» på det har vi ikke, men det har vært felt mange tårer på gården opp igjennom alle de ti foregående sesongene. Om episoden kommende lørdag tar en «rekord» i så måte er dermed vanskelig å si, sier TV 2s programredaktør Kathrine Haldorsen til Dagbladet.

STERKE INNTRYKK: Det ble ekstra sterkt for Maria Mena da bestekompis Trygve Skaug tolket en av hennes låter. Foto: TV 2.
STERKE INNTRYKK: Det ble ekstra sterkt for Maria Mena da bestekompis Trygve Skaug tolket en av hennes låter. Foto: TV 2. Vis mer

For Mena var det spesielt to tolkninger som gjorde at hun ikke klarte å holde tårene tilbake. Agnete Saba, blant annet kjent fra bandet «Blacksheeps» tolket «My Lullaby» - låta Mena slo gjennom med. Men Saba valgte å gjøre den på samisk.

- Det var så vakkert og overraskende. Det ble så sterkt fordi Agnete har sin historie, som ikke jeg kjenner til, men det skinte gjennom. Den låta har betydd enormt mye for meg, men jeg skjønte aldri helt hva folk synes var så fint med den, men gjennom Agnete sin tolkning så skjønte jeg det, sier Mena.

Ekstra sterkt ble det når bestekompis og fillebror Trygve Skaug tolket «Growing Pains» eller «Voksesmerter» som Skaugs versjon heter. Under innspilling framfører artistene sine tolkninger to ganger. Mena klarte bare å være til stede under én av Skaus opptredener

- Jeg var ikke klar over at jeg hadde «den» gråten i meg. Trygve var der da det var som mørkest og tolkning hans ga meg følelsen av «herregud, jeg klarte det». Det ble som et fotoalbum hvor jeg så alt jeg har fått til, sier hun.

- Så for asiatisk ut

For seerne er nok «Hver gang vi møtes» deres første innblikk inn i Maria Menas oppturer og nedturer. Yngre fans kjenner nok ikke til Mens tur til statene i 2004 hvor hun blant opptrådte på David Letterman. Opptreden ble en skandale, og Mena fikk slakt hjemme i Norge. De andre artistene på gården forteller at Menas opptreden på Letterman var som vinter-OL; «hele Norge» så på.

Til sjokk og besvær hos Menas kolleger forteller hun om en promotur til USA preget av psykisk sykdom og et plateselskap som ville forandre alt med henne.

- Jeg kunne ikke si at jeg var fra Norge fordi det solgte ikke. De syntes at jeg så for asiatisk ut, så de ville at jeg skulle se mer latinamerikansk ut. Det var skikkelig ekkelt, sier Mena under programmet.

-Var det problematisk å rippe opp i det igjen under «Hver gang vi møtes»?

- Nei, herregud. Du snakker til det mennesket i Norge som går mest i terapi, sier Mena og skrattler.

Hard jobb

Mena innrømmer at deltakelsen i programmet var mye mer jobb enn det hun trodde.

- Hvis jeg skal på tur med den gjengen igjen så blir det uten kameraer. Det var veldig mye hardere enn det jeg trodde, for du er konstant på jobb. Man blir helt utslitt. I tillegg til at samtlige sliter med hukommelsestap etter «sin» kveld på grunn av alle inntrykkene, sier hun.

NY SESONG: Disse er med i «Hver gang vi møtes». Video: Kristian Ridder-Nielsen Vis mer

Heldigvis for Mena hadde hun med seg hunden sin, som hun blant annet beskriver som en «stressball». Maria Mena er den første artisten gjennom 11 sesonger som har fått ha med seg dyr på gården.

- Alle sa «Nei, Maria, nei, skal du ha med bikkja?», men jeg dro «angst-kortet» og sa jeg ikke klarer meg uten bikkja. Det gjør jeg jo egentlig, men jeg ville ha den med. Å få bruke det trikset noen få ganger er det som er så positivt og fordelen med å være så åpen, sier hun og ler.

- På et veldig godt sted

Sett bort fra mye jobb forteller Mena at «Hver gang vi møtes» ble en mulighet for henne til å stoppe opp og ta innover seg alt hun har gjort i løpet av sine 20 år som artist.

- «Fy faen Maria, bra jobba», tenkte jeg ofte. 20 år på baken og dette har jeg stått i. Er det rart jeg trengte en pause? Jeg har jobba hardt siden jeg var 14 og jeg har fått til det jeg ville. Jeg har delt min reise og tatt med meg folk på den reisen, sier hun.

- Du virker veldig glad for tida?

- Jeg er jo egentlig en morsom dame, med masse humor og veldig mye lykke. Jeg har det veldig bra for tida, og er for det meste frisk. I tillegg er jeg i et fryktelig godt forhold. Det er deilig å kunne si. Akkurat nå er jeg på et veldig godt sted.

Første episode av «Hver gang vi møtes» sendes på TV 2 lørdag klokka 20:00.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer