KOMMENTARER

Donald Trump vs Andrew Cuomo

Kan han bli president?

New York-guvernør Andrew Cuomo er blitt amerikanernes nye helt. Er han også demokratenes redningsmann?

TO PRESIDENTER: New Yorks guvernør Andrew Cuomo er blitt en helt for mange på grunn av håndteringen av coronakrisen i USAs hardest rammede delstat. At han dessuten har stått opp mot Donald Trump, gjør at flere snakker om ham som en bedre presidentkandidat for demokratene enn Joe Biden. Foto: Seth Wenig / AP / Pablo Martinez Monsivais / NTB Scanpix
TO PRESIDENTER: New Yorks guvernør Andrew Cuomo er blitt en helt for mange på grunn av håndteringen av coronakrisen i USAs hardest rammede delstat. At han dessuten har stått opp mot Donald Trump, gjør at flere snakker om ham som en bedre presidentkandidat for demokratene enn Joe Biden. Foto: Seth Wenig / AP / Pablo Martinez Monsivais / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Coronaepidemien er i ferd med å bli en amerikansk tragedie. USA har allerede passert Kina i antall smittede, og dødstallene stiger raskt.

Det er også et politisk mareritt. Demokratenes primærvalg er naturlig nok satt på vent, og det er usikkerhet om veien videre hvis unntakstilstanden vedvarer. De mest håpefulle hevder fortsatt at krisen vil føre til en revolusjon, at amerikanere vil kreve helsereform og bedre velferdsordninger, men på kort sikt er en nasjonal krise først og fremst en mulighet for den sittende presidenten.

La aldri en krise gå til spille, sa Barack Obamas rådgiver Rahm Emanuel.

Donald Trump har fulgt det kyniske rådet med daglige pressekonferanser som strekker seg til både en og to timer. De er som folkemøtene han har holdt for velgerne sine; en springende enetale om presidentens fortreffelighet, forgjengerens ubrukelighet og all den urett han må lide i mediene. Demokratenes kandidat, Joe Biden, har ingen sjanse til å hevde seg fra et provisorisk studio hjemme hos seg selv. Han framstår som fomlende, irrelevant og bokstavelig talt maktesløs. Meningsmålingene er brutale. Trump har aldri hatt så stor oppslutning, tross at epidemien er i ferd med å nå kjernevelgerne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer