SIGNALFEIL: Steve Jobs kan selv risikere å miste signalet ved å holde iPhone 4 over det venstre hjørnet. Her er Apple-sjefen og hans nye leketøy under en produktkonferanse i San Francisco 7.juni. Foto: AP Photo/Paul Sakuma.
SIGNALFEIL: Steve Jobs kan selv risikere å miste signalet ved å holde iPhone 4 over det venstre hjørnet. Her er Apple-sjefen og hans nye leketøy under en produktkonferanse i San Francisco 7.juni. Foto: AP Photo/Paul Sakuma.Vis mer

- Kan ikke anbefale iPhone 4

Signalproblemer på nye iPhone 4 gjør at amerikanernes forbrukerombud ikke vil anbefale kjøp av telefonen.

||| (Dagbladet): Fram til nå har iPhone 4 fått svært gode kritikker etter lanseringen i USA. Men på grunn av betydelige antenneproblemer fraråder nå Consumer Union folk å kjøpe den nye telefonen.

Tester gjort av forbrukermagasinet Consumer Reports, avslører at telefonen mister telefonsignalet helt eller delvis når man berører et visst punkt nede i venstre hjørne av telefonen. Kritikere hevder at dette kan føre til at samtaler blir brutt.

Tilbakeviser kritikken Apple hevder på sin side at det hele skyldes en feil i visningen av signalstyrken på skjermen, og at det dermed kun er snakk om en programvarefeil.

I et offisielt brev til iPhone 4-kunder, datert 2. juli, skriver Apple at en gratis programvareoppdatering som kommer i løpet av noen uker vil fjerne problemet. Kjøperne kan også velge å få pengene sine tilbake innen 30 dager etter at telefonen ble kjøpt.

Amerikanernes svar på Forbrukerombudet, Consumer Union, tror likevel lite på Apples forklaring, og viser til kontrollerte tester i et kammer som isolerer ut alle andre signaler enn de fra iPhone og teleleverandøren AT&T. Gang på gang mistet telefonen signalet når området nede i venstre hjørne ble dekket.

Fraråder ikke Seksjonssjef i Forbrukerombudet i Norge, Bente Øverli, sier de så langt ikke vil gjøre som sine amerikanske kolleger.

- Vi har ennå ikke satt oss skikkelig inn i saken, men vi vil ikke fraråde folk å kjøpe iPhone 4. Men er dette en stor mangel, er det kjempeviktig at forbrukerne blir opplyst om dette, sier Øverli.

Nordmenn som allerede har skaffet seg iPhone 4, trenger ifølge Forbrukerrådet ikke å bekymre seg.

- Hvis signalfeilen gjør at man ikke kan ringe med telefonen, har man krav på reperasjon. Fungerer ikke reperasjonen, har man rett på en splitter ny telefon, sier kommunikasjonsrådgiver i Forbrukerrådet, Martin Skaug Halsos.

Skaug legger til at det ikke er sikkert at de norske iPhone 4-modellene vil ha de samme signalproblemene.

- Det kommer stadig rapporter fra USA om mangler og feil på ting, og det kan jo hende at denne feilen fikses før telefonene kommer for salg i Norge.

Kilde: DinSide.no