- Kan ikke gjenta suksessen

MONTREUX (Dagbladet): - Jeg tok med meg mann og barn og dro ut i verden, sier Shania Twain om innspillingen av oppfølgeren til en av tidenes største platesuksesser. Men hun tviler på om hun kan toppe sin egen suksess.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg tror ikke det er realistisk å slå mine egne salgstall. Det blir vanskelig å gjenta denne suksessen, sier Shania Twain til Dagbladet.

Det er litt av en suksess Shania Twain skal følge opp. Den 37 år gamle kanadiske dama ble den suverent mestselgende kvinnelige artisten i verden. Hennes forrige plate «Come On Over», som først ble sluppet i USA i 1997, har alene solgt 34 millioner over hele verden, 19 millioner i USA og voldsomme 270000 i Norge.

- Fornuftig kjøp

- Det eneste målet jeg har hatt, er å lage ei plate som er verdt å kjøpe. Folk skal føle at de har gjort et fornuftig kjøp når de skaffer seg min nye plate, sier Shania Twain, som i august i fjor ble hun mor til lille Eja.

Guttungens far er den suksessrike tungrockprodusenten Robert John «Mutt» Lange, som også er mannen bak Shania Twains rekordknusende popcountrysound. Sammen bor de i et svært slott av et hus i nærheten av Montreux ved Genhve-sjøen. Lange har også produsert den nye plata «Up!».

- Jeg nektet å fly mens jeg var gravid, så vi reiste i stedet rundt i Europa med tog og bil, skrev låter, leide studioer og fant musikere vi ville jobbe med, sier Shania Twain til Dagbladet.

Spilt inn «på veien»

Om ikke «Up!» kommer til å bryte Shania Twains salgsrekorder, har hun benyttet seg av et rekordartet antall studioer og musikere. Plata er nærmest spilt inn «på veien», i Irland, Tyskland, Italia, Østerrike og Frankrike, samt i Karibia og India, både mens hun var gravid og etter fødselen.

- Vi hadde med Eja til Karibia, hvor han fikk svømme i havet og kose seg. Jeg spilte inn vokalen på plata først etter fødselen, så han var med i studio. Han sov mens jeg sang, og så passet jeg på ham innimellom opptakene, forklarer den stolte mor.

- Hva har all reisingen hatt å si for plata?

- Det er en måte å holde seg musikalsk frisk på. Jeg vil ikke stagnere i en bestemt stil, og streber etter å være unik og original, sier Shania Twain.

Smakebiter fra «Up!»

Det er lite country og mye 80-tall over Shania Twains kommende album «Up!». Dagbladet har hørt 11 av låtene som skal være med på plata som kommer 18. november.

«I'm Gonna Getcha Good!»: Første single. En velskrevet, 80-talls-luktende powerpoplåt med et catchy refreng. Radio- og videopremiere 8. oktober.

«Not Just a Pretty Face»: Sjeldent klar countryprofil. En mild steelgitar bølger under denne halvraske og smakfulle poplåta..

«I'm Not In the Mood (To Say No)»: Klassisk Mutt Lange-tungrock i introen. Noen underlige produksjonstriks forhindrer den melodisk snertne låta i å være en klar hit.

«Juanita»: En litt kjedelig melodi pakket inn i typisk markedsvennlige latinoarrangement.

«Ka-Ching»: Utypisk Shania-låt. Stakkato, hip hop/r&b-inspirert rytmespor og dramatiske strykere. Handler om shopping.

«Up!»: Stort singlepotensial i den snaut tre minutter lange tittellåta, som kombinerer en 50-tallsaktig popcountrymelodi med syntetisk 80-tallssound, tunge riff og et kjemperefreng.

«Forever and For Always»: En vellykket classic rock ballad med tilbakeholden produksjon og et pent countryaktig refreng.

«I'm Jealous»: Kraftballade med Bruce Hornsby-aktig piano.

«Waiter! Bring Me Water!» Her høres Shania ut som tanta til Britney. TV-spillaktig, orientalsk sound, men ingen hit.

«Nah!»: ABBA-aktig låt med ordrikt refreng og et fint «na-na-na»-løft på slutten.

«Thank You Baby! (For Makin' Someday Come So Soon»: En rett fram poplåt som like gjerne kunne kommet ut i 1986.

JENTA PÅ TUR: Shania Twain har bosatt seg med mann og barn i Sveits, med utsikt til Genhve-sjøen og studio i kjelleren. - Sveits likner på Canada, sier Shania Twain. Her fra Nashville i 1999, hvor hun ble kåret til årets artist.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer