- Kan ikke hindre Koran-brenning

Kulturminister Trond Giske mener ingen kan hindre NorgesPatriotene i å brenne Koranen på TV.

KJØPTE SENDETID: Kultur- og kirkeminister Trond Giske unngår kommersiell politisk TV-reklame ved å kjøpe sendetid for ti millioner kroner på Frikanalen.
Foto: Erlend Aas / SCANPIX .
KJØPTE SENDETID: Kultur- og kirkeminister Trond Giske unngår kommersiell politisk TV-reklame ved å kjøpe sendetid for ti millioner kroner på Frikanalen. Foto: Erlend Aas / SCANPIX . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| I går kom siste trekk i striden om politisk TV-reklame. Med ti millioner kroner sikrer kulturminister Trond Giske Frikanalens drift. Til gjengjeld pålegges den riksdekkende TV-kanalen, som drives av frivillige organisasjoner, å tilby gratis sendetid til partier og alle andre som har et politisk budskap.

—Høyreekstremistene NorgesPatriotene sier de nå vil brenne Koranen i beste sendetid på Frikanalen. Var det meningen, Trond Giske?

—Det har de hatt anledning til lenge. Frikanalen er åpen for alle organisasjoner som ønsker å sende TV, det ligger fast i kanalens grunnprinsipper. Vår avtale sikrer Frikanalens økonomi, og garanterer at partiene slipper til om det skulle bli trangt om plassen.

—Så da kan de bare bestille TV-plass og fyre opp Koranen?

- Ingen kan hindre dem. Som vi har sett, er det ikke noe folkekrav i Norge å stramme inn blasfemiparagrafen. Men det vil jo være uklokt å bruke ytringsfriheten til å krenke andres religiøse symboler. Det er helt unødvendig.

- Er det ikke problematisk at innholdet på Frikanalen ikke redigeres av en redaktør i vanlig forstand. Her skal ingenting forhåndsgodkjennes?- Frikanalen fungerer på samme måte som når du gir ut en trykksak eller blogger på nettet; avsenderen av det politiske budskapet er ansvarlig. Eventuelle strafferettslige reaksjoner skal komme i etterkant.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer