NORGESBESØK: Top Gear-gjengen besøkte tidligere i sommer Stavanger, da under navnet Clarkson, Hammond and May live. Foto: Halvor Solhjem Njerve / Dagbladet
NORGESBESØK: Top Gear-gjengen besøkte tidligere i sommer Stavanger, da under navnet Clarkson, Hammond and May live. Foto: Halvor Solhjem Njerve / DagbladetVis mer

Kan ikke lage bil-tv før 2017

Men det finnes andre muligheter for «Top Gear»-trioen.

(Dagbladet): Jeremy Clarkson, Richard Hammond og James May har vært i samtaler med BBC-rival ITV om å produsere et nytt bilshow, etter at Clarkson fikk fyken fra den britiske statskanalen i vår.

Kontraktkrøll Men ifølge britiske The Telegraph får ikke «Top Gear»-programlederne lov til å lage et rivaliserende bilshow før 2017.

Dette er på grunn av en klausul i kontraktene deres.

Om trioen skulle ønske det, kan de likevel lage et annet tv-program for ITV om de ønsker det, så lenge det ikke handler om bil og motor.

Kan komme på Netflix Det er likevel en mulighet for et comeback for Clarkson, Hammond and May: klausulen sier nemlig ingenting om å lage en serie for nett-tv.

Dermed er det muligheter for at en reinkarnasjon på «Top Gear» kan dukke opp på en strømmetjeneste som Netflix.

Ifølge Business Insider skal trioen være i samtaler med også Netflix om en ny serie.

Ny programleder BBC meldte tidligere i sommer at «Top Gear» vil leve videre på kanalen deres, med Chris Evans som sin nye programleder i minst tre år framover.

Evans har tidligere hatt egne show både på tv og radio, og har uttalt at han er en stor bilentusiast og at «Top Gear» er hans favorittserie på tv.

- Jeg er overlykkelig. Jeg lover jeg vil gjøre alt jeg kan for å respektere programmets historie, og samtidig utvikle det videre, sa han.