- Kan ikke leve av Dan Brown alene

Oppsigelser i Bazar forlag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den omstridte Bazar-forleggeren Øyvind Hagen gir tre ansatte sparken.

–Vi nedbemanner med tre personer. En fjerde person har sagt opp uavhengig av omstillingene, sier Anne Iversen, informasjonssjef i Bazar. I tillegg til disse fire, slutter Christine Leborg som konsernsjef. Hun skal være tilknyttet forlaget som konsulent.

Forlaget sliter økonomisk til tross for at Hagen sitter på rettighetene til bøker av suksessforfatterne Dan Brown og Paulo Coelho. I høst utgir dessuten underforlaget Bazar Tales ut første bind i Prinsesse Märtha Louises eventyrsamling.

–Det har skjedd mange markedsmessige endringer i forlagsbransjen den siste tiden. Marginene er mindre og lønnsomheten deretter. Vi ser at årets resultat blir dårligere enn foregående år. Derfor sier vi opp medarbeidere, sier Iversen.

Overskudd siden starten Hun vil ikke fortelle hvor store økonomiske endringer det dreier seg om. I fjor var seks av Bazars bøker blant de mest solgte i norske bokhandlere, Dan Brown sto for fire av bestselgerne.

–Vi har levd veldig godt på Dan Browns bøker. Men vi kan ikke leve av ham alene, sier Iversen. Det er første gang forlaget nedbemanner med økonomi som begrunnelse. Bazar har gått med overskudd siden oppstarten, men likevel har det vært stor utskiftning i staben. I løpet av en toårsperiode har minst 13 ansatte sagt opp eller fått sparken i Bazar.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer