Øyafestivalen 2021

Kan ikke røpe detaljer om festivalsommeren

- Jeg vet at det er sent for mange arrangører, sier kulturminister Abid Q. Raja (V) om årets virkelig store sommerfester.

HAR IKKE SVAR: Kulturminister Abid Q. Raja kan ikke si noe om regjeringens retningslinjer for festivalsommeren. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
HAR IKKE SVAR: Kulturminister Abid Q. Raja kan ikke si noe om regjeringens retningslinjer for festivalsommeren. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Forrige uke gikk det ut en dyster internmelding til en rekke medarbeidere tilknyttet Øyafestivalen, slik Dagbladet omtalte onsdag. Alt tyder på at årets Øyafestival ikke lar seg gjennomføre, informerte festivalsjef Tonje Kaada.

Håpet om å gjennomføre en fullverdig utgave av Øyafestivalen i midten av august, anses som så godt som ute, meddelte Kaada, og ba medarbeiderne se seg om etter sikkert arbeid andre steder.

Festivalsjefen informerte også om at tiden er i ferd med å renne fra dem. De forventer ikke beskjed fra Kulturdepartementet om hvilke regler som gjelder for sommerens store utendørsarrangement før i midten av mai. Da kan det være for seint for Øya.

I dag kom beskjeden om at den tradisjonsrike Roskildefestivalen er avlyst. Øyafestivalens svenske søsterfestival, Way out West, som til vanlig arrangeres samtidig, valgte å avlyse årets utgave i går.

Raja: - Skjønner utålmodigheten

I den forbindelse har Dagbladet bedt kulturminister Abid Q. Raja (V) om å kommentere situasjonen til mange av Norges store utendørsarrangementer.

Statsråden har ikke tid til å la seg intervjue over telefon, men ønsker å svare på Dagbladets spørsmål via e-post.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer