Kan ikke stoppe gratisfotballen på nettet

Ronaldo & Co. skaper trøbbel.

GRATIS PÅ NETT: Kunder av nettspillselskaper kunne i går kveld se Cristiano Ronaldo og Real Madrid tape 1-0 mot Barcelona - gratis. Foto: AP
GRATIS PÅ NETT: Kunder av nettspillselskaper kunne i går kveld se Cristiano Ronaldo og Real Madrid tape 1-0 mot Barcelona - gratis. Foto: AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||Utenlandske spillselskaper sender internasjonal toppfotball gratis på nettet. Norske markedsføringslover strekke ikke til, skriver VG.

I helgen ble blant annet storkampen i Spania mellom Barcelona og Real Madrid streamet gratis på nettet for registrerte spillselskapkunder.

Lotteritilsynet følger med, men kan ikke hindre sendingene.

- Vi er imidlertid i stand til å bremse det, blant annet den markedsføringen som foregår her i Norge, sier seniorrådgiver Trude Felde.

- Ren markedsføringHun viser til en ny lov som for tiden er til behandling i departementet. Den dreier seg om stans av pengestrømmer - både gevinster og innsatser fra og til utenlandske spillselskaper - inn og ut av Norge.

- For meg er dette ren markedsføring for noe vi har forbud mot i Norge. Det er en fordekt måte å utnytte et forbud på, sier TV 2s sportssjef Bjørn Taalesen til VG.

Blant annet har TV 2 mistet nettrettighetene for spansk fotball til Unibet.

- Vårt tilbud er bredere enn hos de fleste andre TV-aktører. Eksempelvis må norske TV-seere i dag betale, enten på Canal+ eller på TV 2 Sport, for å se mange av de kampene vi sender gratis, sier Unibets kampanjesjef Kjell Hanssen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer