Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Per Gessle om Roxette-comeback

- Kan ikke tenke meg til at Marie vil eller klarer å dra på turné igjen

Per Gessle tviler på at Roxette kommer til å stå sammen på scenen igjen. Likevel insisterer han på at duoen ikke er oppløst.

POPDUO: Marie Fredriksson og Per Gessle dannet Roxette i 1986, og står bak monsterhits som «Joyride» og «Listen To Your Heart». Selv om duoen sto på scenen sammen så sent som i fjor (bildet), ser det ikke ut til at de kommer til å turnere mer i framtida. Foto: Roman Vondrous / NTB Scanpix
POPDUO: Marie Fredriksson og Per Gessle dannet Roxette i 1986, og står bak monsterhits som «Joyride» og «Listen To Your Heart». Selv om duoen sto på scenen sammen så sent som i fjor (bildet), ser det ikke ut til at de kommer til å turnere mer i framtida. Foto: Roman Vondrous / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I et intervju med svenske Expressen snakker Per Gessle ut om tida etter at det ble klart at vokalist Marie Fredrikssons helse var blitt så dårlig at Roxette måtte avlyse sin 30-års jubileumsturné.

Han har også tidligere snakket om bandkollegaen og venninnens helse. I et intervju med tyske RTL i mai, avviser han at Fredrikssons kreft er tilbake, men bekrefter likevel at hun er sliten.

- Hun er nesten blind på det ene øyet, men det som er verre er beina hennes. Hun kan ikke gå lenger, og har ikke energi nok til å reise, forteller han i intervjuet, gjengitt av Expressen.

Til Expressen forteller Per Gessle nå at han tror Roxettes tid på scenen er over for godt.

- Vi har ikke lagt ned Roxette. Det finnes fremdeles ganske mange uutgitte låter, men jeg kan aldri tenke meg at Marie verken vil eller klarer å reise på turné igjen, sier han til Expressen.

Måtte ha hjelp på scenen

Det var i april i år det ble kjent at den svenske popgruppa Roxettes turné-dager er talte. Vokalist Marie Fredriksson ble i 2002 rammet av kreft i hjernen, men ble frisk i 2005. Tilstanden hennes har likevel forverret seg med åra.

Under flere av konsertene gruppa holdt i fjor, måtte Fredriksson ha hjelp for å komme av scenen. Også da Roxette opptrådte i Trondheim i juni fjor, ble den kvinnelige vokalisten støttet inn på scenen. Under hele konserten satt hun på en stol og sang.

Den svenske gruppa skulle egentlig ut på 30-års jubileumsturné i sommer, men valgte å avlyse etter råd fra Marie Fredrikssons leger. Gruppa annonserte sin sorti via et innlegg på Facebook.

- Mine turneringsdager er over

- Dessverre er mine turneringsdager over nå og jeg vil takke alle våre fantastiske fans som har fulgt oss på vår lange reise, forteller Fredriksson i innlegget.

Dette gjør at bandets siste opptreden noensinne ble i Cape Town i februar i år. I kommentarfeltet deler flere sorgen over å ikke få se bandet en siste gang, men vokalist Marie Fredriksson presiserer i innlegget at det rett og slett ikke lar seg gjøre.

Roxette ga tidligere i år ut sin tiende plate, «Good Karma». Av Dagbladets musikkanmelder Torgrim Øyre får plata terningkast to. Han mener at materialet låter utdatert, humørløst og tilgjort.

- Fredriksson synger greit i de øyeblikkene hun er tilstede, men dette er mest av alt Per Gessles show, og det er ikke noe jeg hadde betalt penger for å høre om igjen, skriver Øyre i sin anmeldelse.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!