JUBLER IKKE: Sjefredaktør i Bergens Tidende, Trine Eilertsen, smiler ikke så bredt i dag. Hun må spare 150 millioner kroner og vurderer å legge ned søndagsavisa.Foto: Erik Berglund / Dagbladet
JUBLER IKKE: Sjefredaktør i Bergens Tidende, Trine Eilertsen, smiler ikke så bredt i dag. Hun må spare 150 millioner kroner og vurderer å legge ned søndagsavisa.Foto: Erik Berglund / DagbladetVis mer

Kan kutte søndagsavisa

Bergens Tidende må spare 150 millioner kroner.

Dagbladet var i 1990 først ute med søndagsavis, og kort tid etter kom flere på banen.

I 1996 kom Bergens Tidendes (BT) som søndagsavis.

Nå kan den forsvinne, skriver fagbladet Journalisten.

- Dyr, men god Sjefredaktør Trine Eilertsen opplyser til Journalisten.no at søndagsutgaven er en en kostbar avis. Ifølge Medienorge er opplaget på 78.371 eksemplarer, ned hele 2.600 aviser fra året før.

- Men det er en rasende god avis, sier hun til Journalisten.

Eilertsen mener at mange redaktører ville valgt mandag blant ukens utgivelser dersom de måtte valgt bort en utgivelsesdag.

- Det er en vanskelig dag å fylle med kult innhold.

- Dilemmaet vårt er at vi ser at folk bruker mer tid på papiravisen i helgen enn ellers i uken, sier hun i intervjuet.

Fem søndagsaviser Journalisten skriver at 2009 var den store «søndagsslakten».

Det året ble fem søndagsaviser lagt ned. Drammens Tidende den største med 37.585 i opplag og Moss Avis den minste med 14.829 eksemplarer.

I skrivende stund er det fem søndagsaviser igjen i Norge: Aftenposten, VG og Dagbladet - Bergens Tidende og Bergensavisen er de eneste utenfor Oslo.