Kan kvinner virkelig ikke få alt?

Velkommen etter.

«FANATISK»: At kvinner bør jobbe, for enhver pris, er som et religiøst dogme i norsk likestillingspolitikk, mener Olav Kandal. Illustrasjonsfoto: Scanpix.
«FANATISK»: At kvinner bør jobbe, for enhver pris, er som et religiøst dogme i norsk likestillingspolitikk, mener Olav Kandal. Illustrasjonsfoto: Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

For tiden diskuteres det i ulike medier om det virkelig er slik at kvinner kanskje ikke kan få alt allikevel. Dette kommer i kjølvannet av essayet Why Women Still Can?t Have It All, av Anne-Marie Slaughter. Debatten har også kommet til Norge.

Anne-Marie Slaughter skriver at den eldre generasjon feminister har tatt feil. Det er ikke mulig å få både en suksessrik karriere og et lykkelig familieliv. Fra mitt ståsted er dette en litt merkelig diskusjon. Jeg, som mange andre menn (og kvinner) som lever en tilværelse i kunstens skyggeland, har for lenge siden måttet prioritere dårlig økonomi fordi jeg ellers ikke kan gjøre det jeg virkelig liker her i livet. Å skrive.

Nå har altså feminister også forstått at livet består av knallharde prioriteringer og at de ikke kan få alt.

Førsteinntrykket av diskusjonen er at det er en navlebeskuende debatt feminister i mellom. Men debatten innebærer en erkjennelse av skyld, og det syntes jeg er interessant. Kanskje er det flere feminister som nå føler en slags skyld, og at de nå opplever at denne kampen ikke bare har vært til det bedre for samfunnet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer