«Kan la seg piske offentlig på Litteraturhuset»

Tore Stubberuds nye roman er et spissformulert innlegg i integreringsdebatten.

KONFLIKT: Tore Stubberud følger i «Hilal»-forfatter Torgrim Eggens fotspor med en roman som tematiserer kjærlighet mellom to høyst ulike kulturer. Foto: Lars Eivind Bones
KONFLIKT: Tore Stubberud følger i «Hilal»-forfatter Torgrim Eggens fotspor med en roman som tematiserer kjærlighet mellom to høyst ulike kulturer. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| BOK: Langt ute i den produktive Tore Stubberuds nye roman «Kjærlighet i integreringens tidsalder» dukker uttrykket «skrekkens menn» opp. Dét var også tittelen på Hans Magnus Enzensberger kraftfulle, men kontroversielle og sterkt islamkritiske pamflett som for tre år siden ble utgitt på norsk nettopp av forfatteren, bonden og forleggeren Stubberud.

Stubberud skriver altså i romanform og er langt mer nyansert og spørrende enn tyskeren. Men boka med den Gabriel Garcia Márquez-refererende tittelen er utvilsomt et engasjert innlegg i debatten både om ytringsfrihet og islam og integrering, sågar æresdrap.

KjærlighetStubberud introduserer leseren på samme tid for et lite og et stort univers: Først og fremst handler romanen om den avhoppede lektor Thomas Christensen (29), som nå selger mobiltelefoner og lever et nokså ensomt og på alle måter udramatisk liv. Han er en heller unnvikende og utpreget konfliktsky type som nyter stille dager i sine avdøde foreldres gamle leilighet på Marienlyst. Men når han en dag ser irakiske Nura på Centra-butikken, blir livet hans aldri det samme igjen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer