DEBATT

Valg 2017:

Kan landet leges?

Et parti som har dyrket fordommer og splid så lenge det har eksistert, har fått fornyet tillit til å utøve regjeringsmakt. Hva gjør det med landet?

ET AV MANGE STUNT: fra Sylvi Listhaug i høstens valgkamp. Foto: Anders Wiklund/TT / NTB scanpix
ET AV MANGE STUNT: fra Sylvi Listhaug i høstens valgkamp. Foto: Anders Wiklund/TT / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Dette er altså landet som ikke klarte å stanse høyrepopulisters framgang, til forskjell fra Frankrike og Nederland. Dette er Norge, i alle fall for nå. Jeg holdt på å skrive «Velkommen til oss», men det ville ha vært upresist.

Da partileder Siv Jensen nølte med å akseptere Faten Al-Hussaini som norsk, etter flere vennlige henstillinger fra programlederen, indikerte Jensen at det fellesskapet FrP er interessert i, utelukker mange av oss. Jeg vet at for mange med minoritetsbakgrunn var dette, i all sin lavmælthet, et av de mest rystende øyeblikkene i valgkampen.

Det er altså ikke slik at problemet begynte med Sylvi Listhaug. Med dagens fordeling av ministerposter er det snakk om en partileder og finansminister som mener at landet «islamiseres» på grunn av «hodeløse innvandringseksperiment», en justisminister som skal ivareta alle borgeres rettssikkerhet, men som forestiller seg et nytt «kors-tog» mot noen av dem, og ja: en integreringsminister som synes ute av stand til å formidle et positivt budskap knyttet til landets minoritetsbefolkning.

Hva er så konsekvensene av det «hodeløse eksperimentet» med å inkludere høyrepopulister i regjeringen?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer