Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Kan legge frem erotisk materiale

Forsvarer mener det er irrelevant.

«Erotisk materiale» kan legges fram som bevis i saken mot popkongen Michael Jackson, bestemte en dommer fredag. Rettssaken starter mandag, men fredag holdt dommeren et forberedende rettsmøte.

Til protester fra Jacksons forsvarere vedtok dommer Rodney Melville at aktoratet kan legge fram en samling seksuelt orienterte bøker, magasiner og filmer som ble beslaglagt på Jacksons Neverland Ranch. Aktoratet mener dette er viktig fordi dette angivelig viser at Jackson har en seksuell interesse i barn.

Forsvarerne mener materialet er irrelevant og tilgjengelig i enhver kiosk.

Dommeren ga også tillatelse til at TV-dokumentaren som indirekte førte til at Jackson i sin tid ble arrestert, kan vises i retten. I «Living with Michael Jackson», ser man at Jackson holder hånden til gutten som har anklaget ham for seksuelle overgrep. Jackson innrømmer også at han deler soverom med barn.

Jacksons forsvarere mener filmen er svært Hollywood-redigert, dramatisert og provoserende.

Aktoratet var minst fornøyd med dommerens beslutning om at den 15 år gamle gutten som er det angivelige offeret i saken, og hans 14 år gamle bror, må møte for åpne dører i retten.

Jackson er tiltalt for overgrep mot barn, utpressing, bortføring, ulovlig innesperring og skjenking av alkohol til mindreårige.

46-åringen hevder sin uskyld. (©NTB)

Jacksons forsvarere er ikke fornøyd over at det erotiske materialet kan brukes i retten.