- Kan like godt legge ned kategorien hans

Sterke reaksjoner på at Todd Terje ikke kan Spellemann-nomineres.

KAN IKKE NOMINERES: Elektronika-artist Todd Terje, som mange mener sto for 2014s beste norske album. Foto: Christian Belgaux
KAN IKKE NOMINERES: Elektronika-artist Todd Terje, som mange mener sto for 2014s beste norske album. Foto: Christian Belgaux Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Fredag kunne Dagbladet melde at et av årets mest kritikerroste album, Todd Terjes «It's Album Time», ikke blir å finne blant årets Spellemann-nominasjoner.

Årsaken til det er at artistene må nominere seg selv innen en gitt tidsfrist, og betale påmeldingsgebyr pålydende 300 kroner.

Kilder avslører til Dagbladet at Todd Terjes plate ikke er påmeldt, og derfor ikke kan stikke avgårde med noen Spellemann for 2014.

- Kan like godt legge ned kategorien P3-programleder Christine Dancke sier til Dagbladet at Spellemann-prisen nå må ta grep for å sikre sin legitimitet.

- Dersom Spellemann vil beholde sin posisjon som det de selv omtaler som «Norges fremste musikkpris», er de nødt til å inkludere Norges viktigste plateutgivelser. Todd Terjes debutplater ble nylig, av over 60 musikkjournalister, kåret til årets 6. beste album i verden, sier Dancke.

Dancke, som også er DJ, sier at dersom Todd Terje ikke kan nomineres på grunn av manglende påmelding, kan Spellemann like godt legge ned kategorien hans.

- Om ikke plata hans nomineres til årets elektronika, kan de like godt droppe hele kategorien, sier hun og legger til:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer